Un Dumnezeu personal

Posted: July 29, 2011 in Life

Vreau un Dumnezeu personal. Unul caruia sa-i zic: “breh, fa-te incoace, sa-ti spun la ureche ce mi-as mai dori”, iar EL sa asculte cu intelepciune, intelegere si bunatatea care il caracterizeaza. Iar daca gresesc sa ma admonesteze blind si sa ma puna pe calea cea dreapta. Vreau un Dumnezeu al meu, aici, pe pamint, nu intr-un abstract pe care unii cred ca-l vor intelege abia in viata eterna. Vreau un Dumnezeu dupa chipul si asemanarea mea si care sa ma rasplateasca asa cum m-as rasplati eu insami. Voi nu?!

Cheers! 🙂

Advertisements
Comments
 1. ioanastefania says:

  Servus!
  Draga Diana fiecare avem un Dumnezeu al nostru caci fiecare il percepen pe Dumnezeu altfel si cu totii intr-un acelasi punct il avem pe Dumnezeu a Tot si a Toate indiferent daca credem sau nu, indiferent de perceptie, indiferent daca acceptam sau nu, exista un punct comun care ne uneste si care nie imi place sa il numesc Adevarul Suprem acelasi adevar care chiar daca nu il putem defini cel putin in cuvinte, chiar daca ne revolta sau ne inalta, chiar daca ni se dezvaluie sau se ne este inacceibil exista dincolo de orice!
  Se scriu multe, se spun multe, se ucid oameni in numele unu dumnezeu, se manipuleaza oameni in numele uni dumnezeu, se distruge planeta in numele unui dumnezeu etc dar al dumezeului lor caci fiecare ne putem crea propiul dumnezeu insa asta nu inseamna ca suntem scutiti de consecintele decizilor noastre, incalcarii legii Universului in care existam, indepartearii de Adevarul Suprem. Iluzia nu este o scuza ci doar un refugiu al propie noastre autolimitari.
  Si ca sa-ti raspund la intrebare eu nu vreau propilul meu dumnezeu caci eu il am pe Dumneazeul strabunilor mei asa cum este El sunt super multumita! Numai bine!

 2. Dumnezeu salasluieste in om. Acesta este marea revelatie, pe care marile religii incearca sa o interzica. Fiindca aceasta revelatie, odata realizata, ofera o putere extraordinara Fiintei Umane, iar religiile organizate au drept scop exact indepartarea Fiintei Umane de de Adevar si punerea acesteia in slujba Autoritatii. Tot ceea ce ne educa in viata este orientat, in mod intrinsec, inevitabil, catre supunerea fata de Autoritate. Fie ca este autoritatea statului (Statul = Dumnezeu) fie ca este autoritatea bisericii (Biserica = Dumnezeu), scopul este acelasi; indepartarea omului de invelisul de libertate, deposedarea lui de adevar, inchiderea lui intr-o inchisoare a mintii, construita cu grija, facuta sa para singura realitate. Restul, sunt vise si aberatii. Restul, este pentru sariti, anormali, inadaptati. Si putini sunt cei care accepta sa fie “restul”. Majoritatea, accepta inchisoarea si o preamaresc. Iar lumea in care traim, este expresia fidela a actiunilor majoritatii. Nu putem da vina pe “sistem”, fiindca NOI suntem sistemul. Noi toti, formam, cu propria acceptare, majoritatea si tot noi, uneori, ne definim ca fiind si “restul”. Dumnezeu nu este singular, ci plural. Divinitatea nu este partiala, ci totala. De aceea nu poate exista un Dumnezeu – persoana, sau un Dumnezeu personal. Fiindca “persona” inseamna masca, iar Dumnezeu nu se ascunde, ci este ascuns adanc in om de Dusmanul fiecaruia din noi, Indentitatea Culturala. Negiobia, indiferenta, atitudinea triviala, lipsa de comuniune, intr-un cuvant Egoismul, acesta este Dumnezeul Personal. Acesta este Dumnezeul la care ne inchinam noi. Un dumnezeu creeat dupa chipul si asemanarea noastra. Nu cred ca la acest Dumnezeu te-ai referit tu. Dar acesta este Dumnezeul Personal. Adevarul, nu poate fi gasit intr-o carte. Adevarul, este deja in noi. Eu, il traiesc, il simt cum fiinteaza in mine. Tu, ce simti?!

 3. ioanastefania says:

  Ma bucur pentru tine! daca asa simti asa e si e foarte bine!
  Eu simt ca suntem conectati, la fel cum suntem conectai cu Terra eu asta simt, simt Terra, simt plantele, animalele , simt multe ce nu pot sa le definesc prin cuvinte si da incep sa simt si adevarul si da sufletul simte instinctual adevarul (daca vrei adevarul e in noi) numai ca multi il ignora ca sa fie Rationali (si eu sunt rationala insa din alta perspectiva pentru mine toti ceilalti sunt autolimitati si mi-e mila de eisi incer sa-i ajut ata cat vor sa fie ajutati ca ratonalii cotidieni le e frica de irational).
  Rama la parerea mea fiecare ne putem crea un dumnezeu asta nu inseamna ca el si exista dincolo de ratiunea din capul nostru autolimitat! ( nu e atac la persoan draga Diana e doar parerea mea oricum tu mai ai o sansa sa-ti ucizi rationalul, ma bucur ca nu ai plecat din tara, aici vei fi in siguranta si vei gasi puterea sa treci peste toate cate vor fi)
  Numai bine!

 4. lila says:

  Este suficient sa citesti si sa intelegi Biblia. Daca ai timp si rabdare, vei intelege ca intre Tatal ceresc si biserici nu exista legatura, dupa cum este scris:

  “Isaia 29:13
  Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, şi frica pe care o are de Mine nu este decât o învăţătură de datină omenească.”

  “Matei 15:9
  Degeaba Mă cinstesc ei, învăţând ca învăţături nişte porunci omeneşti.”
  Isa 29.13; Col 2.18-22; Tit 1.14;

  “Marcu 7:7
  Degeaba Mă cinstesc ei, dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti.”

  “Luca 12:1
  În vremea aceea, când se strânseseră noroadele cu miile, aşa că se călcau unii pe alţii, Isus a început să spună ucenicilor Săi: „Mai întâi de toate, păziţi-vă de aluatul fariseilor, care este făţărnicia.”

  Apelativul “breh” ar trebui sa-l uiti, dupa parerea mea. Incolo, esti o fiinta rationala,deci, gandeste!
  Daca ai nelamuriri, scrie-le pe blog, poate ca exista raspunsuri.

  In alta ordine de idei, ai multe articole interesante pe blog.

 5. NOI13 says:

  Când vine vorba să aleagă între ştiinţă şi credinţă o mare parte din oameni aleg ştiinţa, în ideea că aceasta dă certitudini susţinute matematic. Se uită însă că ştiinţa s-a apucat să cerceteze Lumea bazată pe simpla credinţă că aceasta va putea fi înţeleasă, dar nu există o demonstraţie certă în acest sens. Deci ştiinţa este călăuzită în descifrarea realităţii de o credinţă, fără să ştie cineva dacă lumea are un înţeles.
  Cauza ultimă a lucrurilor din lumea noastră este infinit de profundă şi sălăşluieşte în adâncul fiecărei particule elementare. Această cauză ultimă, fie ea şi infinit de subtilă (căci diviziunea materiei merge la infinit) trebuie postulată ca reală, altminteri ar trebui să admitem o particulă care să nu mai aibă o cauză imanentă, ceea ce ar fi absurd. Atunci ce este lumea, dacă ESENŢA ei se abstrage din lucruri?
  Nu insist mai mult, dar un lucru este sigur: dintre toţi oamenii ştiinţei, cu toate teoriile lor, nici unul nu poate spune cu certitudine „ce este lumea”.
  Atunci ce-i de făcut? Mulţi au căutat sensul Lumii în doctrinele spirituale. Iar acestea arată, prin anumiţi oameni, că lumea permite şi alt gen de manifestări (fenomene?) cum ar fi: magia, levitaţia, teleportarea, bilocaţia, clarviziunea, claraudiţia, vindecările miraculoase ş.a. Pentru toate acestea nu trebuie decât să ajungi la „stări modificate de conştiinţă”, care se obţin greu, în ani de antrenament mental (meditaţie, rugăciune).
  În baza acestei observaţii, că unele fenomene necesită implicarea minţii pentru a se manifesta, nu este posibil ca lumea noastră, atât de reală, să fie doar o mare iluzie reflectată de mintea noastră?
  Dar şi aşa rămâne un mister nedezlegat: cum de în mintea fiecăruia se derulează o aceeaşi iluzie? Cine face ca toate aceste stări de conştiinţă ale noastre să rămână pe aceeaşi frecvenţă?
  Şi uite aşa, ajungem la Dumnezeu, şi aş sublinia aici, că „Dumnezeu este în noi şi în afara noastră” şi e posibil ca toate căile să ducă la El, chiar şi calea ştiinţei.
  Eu mi-am dat cu părerea şi cred că Dumnezeu este un principiu universal al lumii şi nicidecum un crez facultativ, sau personal, cum se spune aici. Cine vrea un Dumnezeu personal nu trebuie să mai caute, căci este cunoscut de mult: e Moş Gerilă.
  Cu respect
  Aeleden

 6. NOI13 says:

  @Lila
  Îmi place că eşti bine documentată în materie de Biblie. Poate eşti la curent şi cu subtilităţile ce ţin de evoluţia creştinismului. De ce oare s-a scos „Cartea lui Enoh” din Biblie la Conciliul de la Niceea din anul 325? Am tot căutat motivaţia Conciliului prin care s-a eliminat această carte şi nu am găsit nimic.
  Dacă ai timp de pierdut cu un răspuns sau o indicaţie bibliografică, îţi mulţumesc!

 7. Aeleden says:

  Când întreb de ce s-au exclus din Biblie anumite pasaje, chiar şi preoţii tac chitic. Totuşi am găsit un articol la adresa:
  http://desprebiblie.blogspot.com/2010_05_01_archive.html
  din care am aflat că în raport cu Biblia din 1688 lipsesc chiar mai multe capitole. Oare cine controlează Biserica, dacă s-a permis acest lucru? De ce Vaticanul păstrează atâtea documente „la secret”, dacă se proclamă o propovăduitoare a adevărului? Există un adevăr care supără pe cineva?
  Şi, în mod paradoxal, „Cartea lui Enoh” are o legătură cu spaţiul ţării noastre. Enoh vorbeşte despre doi eroi civilizatori, pe nume RAM şi UR, veniţi din Cer (îi numeşte „copiii cerurilor”), care aveau fiecare în subordine câte 100 de îngeri, organizaţi în echipe de câte zece membri (aluzie la sistemul zecimal de numeraţie?), fiecare echipă fiind specializată într-un anumit domeniu. Ei au învăţat oamenii toate ştiinţele şi i-a ajutat să apuce pe calea civilizaţiei.
  Se mai spune că aceşti „îngeri” s-au culcat cu frumoasele pământence (rasa ameliorată de ei) şi a rezultat nişte progenituri de statură uriaşă (ei înşişi erau uriaşi comparativ cu băştinaşii tereştri).
  Şi culmea, osemintele acestor uriaşi abundă doar pe teritoriul României, dar subiectul este ţinut la secret şi unele artefacte dispar subit. Ba chiar şi arheologii care au avut „norocul” să găsească aşa ceva.
  Veţi spune că poate e prea exagerat să legăm totul de acest spaţiu mioritic controversat al României. Dar nu este aşa, pentru că în zona Buzăului a fost descoperită o cetate ce purta numele lui RAM (Ramidava), iar Densuşianu arată că locuitorii ei se numeau râmleni. De aici zicala „Noi de la RÂM ne tragem”, adică de la RAM, eroul stelar.
  Nici Eminescu nu greşea când scria că românii sunt „Ramul cel din urmă din trupina de giganţi”, adică o linie genetică directă din îngerii cei înalţi, veniţi din Cer.
  Aşa s-ar explica şi consemnarea numelui celor doi eroi în anumite toponime, cum este denumirea Maramureşului, pe care localnicii o pronunţă sub o formă ce pare incompletă „Maramu”. Iniţial putea fi MA-RAM-UR cu sensul măriţii RAM şi UR, sau MA-RAMUR însemnând marea ramură umană desprinsă din Ram gigantul, după cum spune Eminescu.
  De ce ar fi poposit aceşti musafiri cosmici tocmai la noi? Poate pentru că aici exista un munte de sare, element indispensabil vieţii evoluate. Şi ipoteza pare reală pentru că în cuvântul saramură este încifrat la fel de bine numele zeilor primordiali (SA-RAM-UR-a). Şi dacă SA în sanscrită însemna munte este evident că SA-RAM-UR era „muntele lui RAM şi UR”.
  E limpede că pe cineva deranjează anumite aspecte din istoria străveche a pământenilor. Din acelaşi motiv este posibil să fi fost înlocuit vechiul calendar al moldovenilor, păstrat peste timp de daci şi ai lor înaintaşi, care măsura timpul de la „facerea lumii”. Acel calendar, aflat încă în folosinţă pe vremea lui Ştefan Cel Mare, îşi avea începutul cam atunci când se scriau tăbliţele de la Tărtăria şi conform lui, acum suntem în anul 7519 de la facerea lumii.
  Ar fi multe de spus, dar nu e loc aici. Concluzia ar fi că „cineva” încearcă să şteargă urmele eroilor stelari de care vorbeşte Enoh. În acest fel ipoteza reptilienilor apare posibilă, aceştia fiind o specie rivală creatorilor iniţiali, care parazitează civilizaţiile umanoide şi care, prin manipulare şi viclenie, le domină din umbră, deposedându-le de anumite bogăţii, cum ar fi metalele rare. Ei au agenţi infiltraţi printre noi, pot schimba un preşedinte cu un artefact umanoid creat de ei, fără ca cineva să prindă de seamă. Ei nu se tem de noi, ci de aceşti „copii ai cerurilor”, care au creat rasa albă şi care se reîntorc periodic pe Terra, aşa cum a promis şi Zamolxi, dar şi Iisus Hristos. Acest fapt îi sperie foarte tare şi spre final vor părăsi Pământul.
  Cu siguranţă vom fi martori la o reformare a societăţii umane pe Pământ, impusă de condiţiile istorice actuale şi de avansul ştiinţei, care, în cele din urmă, îşi va da mâna cu religia, căci Dumnezeu nu poate fi neglijat sau eliminat din ecuaţia Existenţei. Dimpotrivă vom înţelege la alt nivel ideea de Dumnezeu, ca fundament cosmic al Lumii.
  Dar Biserica va fi nevoită să facă lumii unele concesii şi să explice de ce a fost nevoie de „purificarea” Bibliei de anumite texte, ce păreau incomode la un moment dat.
  Să auzim de bine!

 8. munteanul says:

  Diana, tu ai “Dumnezeu personal”, este înlăuntrul tău, în inima ta, dar in acelaşi timp este peste tot, este totul, infinitul(vezi ce spunea Aeleden despre macrocosmos şi microcosmos adica Dumnezeu în inima omului şi nu numai a omului)… un prieten spunea cam aşa “Ceea ce nu încape în tot universul încape în inima omului”! Daca l-ai simţit deja în tine, într-un semen, într-un animal, într-o planta, atunci poţi să crezi(raţional, cum spui tu) că el se află în totul.

  Lila, personal nu am citit Biblia, dar cred că pe lîngă multe chestiuni întoarse pe dos(vezi 666, desfrînata Babilonului, etc.) sînt şi unele de care nu au îndrăznit să se atingă, s-au nu au interesat, printre care exemplele date de tine: “Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, şi frica pe care o are de Mine nu este decât o învăţătură de datină omenească.” şi “Degeaba Mă cinstesc ei, învăţând ca învăţături nişte porunci omeneşti.”

  Aeleden, cînd rostim “cale spirituală” mintea noastră se duce automat spre exterior(automatismele îi sînt la îndemănă), ea a invăţat că toate căile sînt exterioare, dar calea spirituală este o cale interioară, iar mintea aici este de prisos…nici pentru a ajunge la cunoaşterea nu ne este de mare folos, cunoaşterea este tot interioară, doar ştiinţa este exterioară.

 9. munteanul says:

  Aeleden, oare nu dăm vina pe alţii pentru ceea ce a creat somnul nostru(starea actuală de fapte)? Pe alţii adică pe evrei, masoni, reptilieni, etc.

 10. Aeleden says:

  Nu e vorba de a da vina pe cineva, dar o forţă negativă care tinde să manipuleze lumea este tot mai evidentă pe Pământ. Ce «culoare etnică» (sau cosmică ?) are ea, vom vedea mai târziu. Ea face eforturi să ţină civilizaţia pe loc, să nu permită evoluţia ei. Pe de altă parte, lumea tinde să depăşească orizontul mileniului 3, când totul era permis şi nu se punea problema limitelor în acţiunile noastre, fapt ce a dus la actualul dezastru al ecosistemului Terra. Principiile trebuie schimbate, căci lumea e făcută pentru toţi şi într-o adevărată civilizaţie nu trebuie să existe clase sociale, grupuri (politice) de interese, societăţi secrete ori transnaţionale. Într-o civilizaţie nici bogăţia nu trebuie să fie cumulată în conturile unor inşi lacomi, care prin puterea banilor cred că pot face legea pe Pământ şi ajung să se creadă dumnezei, ori «arhitecţi ai unei noi ordini mondiale», spre exemplu.
  Trecutul ne-a demonstrat că naţionalizarea nu a fost deloc distructivă, socialismul lăsându-ne pădurile intacte, cu toată fauna aferentă. La fel şi resursele ţării au fost mai chibzuit exploatate şi nu au încăput pe mâna unor venetici. (De exemplu actual sau vândut izvoare balneare şi noi românii trebuie să cumpărăm apa de la aceşti străini. Aşa ceva e strigător la cer, ca cineva să pună bir pe apa de izvor, care vine de mii de ani din munte şi aparţinea tuturor. Ca să nu mai amintesc de milioanele de hectare de teren arabil vândute la străini, de au ajuns românii slugi în propria lor ţară, pe propriul lor pământ, pământ care din moşi-strămoşi a fost proprietate de obşte şi niciodată particulară).
  Eu cred că lumea a acumulat mult din punct de vedere cantitativ (demografic, economic, ştiinţific, etc) şi a sosit momentul ca aceste acumulări cantitative să conducă spre o nouă calitate a conştiinţei umane. (ne întoarcem la Hegel şi Marx ?). Va fi o evoluţie, o schimbare a paradigmelor, a sistemelor societale, o reînoire a lumii şi asta trebuie să pornească de la fiecare dintre noi.
  Falimentul capitalist e dovedit şi de manifestaţiile tinerilor americani, care au devenit tot mai perseverenţi în protestele lor. Si americanii au ajuns aici pentru că au uitat de Dumnezeu şi de spiritual, ridicând o societate pe temelia banilor. Era firesc să nu fie eternă pentru că banul e ca apa, uneori se scurge printre degete. Calea dreaptă nu poate fi decât aceea a unei societăţi profund spiritualizate, iar lumea de mâine va fi asemeni “Împărăţiei lui Dumnezeu”. De aceea Iisus a spus că ”mai uşor este să treacă o cămilă prin urechea acului decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu” (Luca : 18 ;25).
  Prioritatea lumii de mâine trebuie să fie calitatea vieţii noastre pe Terra, nici o altă alternativă nefiind compatibilă cu VIAŢA.
  Numai bine !

 11. munteanul says:

  Adevărat, dar dacă jumătate de planetă s-ar “trezi” mîine ar mai avea vreun efect
  acţiunile acestor elite!? Pornirea noastră de a pune totul în cîrca altora, nu ne îndeamnă spre un lung şi creator de psihoze somn!? Bîneînţeles, toate aceste întrebări sînt retorice.
  Nu a fost destructivă, doar că nu au fost gestionate corect imensele resurse pe care le avea această ţară. Gheorghe Zamfir, atunci cînd a fost invitat la Naşul, spunea printre multe altele, că ţara asta ar fi trebuit să fie pavată cu aur şi nu exagera grosolan. Apropo, dacă poţi să cauţi emisiunea pe YouTube o sa vezi ce spune despre Doina şi despre cucerirea “Daciei”.
  Eu gîndesc altfel, aceste acumulări cantitative nu pot să ducă decît la dezastru, în schimb este oportună părăsirea confortului oraşului şi reînvierea agriculturii aşa zis de subzistenţă dar care îţi permite să te ţii aproape de natură şi de moştenirea culturală a străbunilor.
  Bineînţeles, o societate ridicată pe expansiune financiară şi genocid, fără a avea ceva solid în spate, este sortită pieirii. La polul opus se află exact societatea carpato-danubiană-pontică(ca să vezi), avînd puternice puternice fundaţii culturale, spirituale şi chiar tehnice, iar dacă vederea nu mă înşeală, teritoriile actuale ale acestor două state au formă de peşte… cum era cu buturaga mare şi buturuga mică!?

 12. munteanul says:

  Ioana Ştefania, am citit ceea ce îi spuneau Dianei în articolul despre Radu Cinamar şi am simţit iubirea ta pentru un semen( sau poate doar am intuit), dar am vibrat intens. Am obersvat din comentariile Dianei că doar ţie ţi-a răspuns fără ironie, acest este un exemplu de ceea ce poate face iubirea. Ai auzit cumva exprimarea ” A face Dumnezeu”? Asta ai făcut tu şi asta este scopul ultim şi prim şi oricare altul(Aeleden spunea ceva referitor la scopul ultim).

  Aeleden, mi-a şoptit o păsărică cum că de fapt cuvîntul camilă în ebraică este asemănător cu aţă groasă. 🙂

 13. Diana Singer says:

  si uite cum s-au mutat ei dragutii pe alt topic:)))
  filozofati fara grija, oricum nu va citesc comentariile, puteti sa ma si injurati:))

 14. Aeleden says:

  Mişcarea tineretului american Occupy Wall Street afirmă că societatea capitalistă a ajuns o organizaţie de „crimă organizată”, iar democraţia o aparenţă, praf în ochii celor mulţi şi manipulaţi. Eu cred că dacă sistemele politice actuale se vor opune schimbării, vor obliga lumea la schimbare prin violenţă, pentru că nu poţi înşela natura şi nu te poţi sustrage legilor ei.
  Un sfârşit apocaliptic (generat de om) nu este imposibil, dar nu va fi total pentru că Iisus a promis că-i va salva pe cei ALEŞI.
  În general „Căile Domnului sunt încurcate”, dar urzelile din spatele cortinei vor ieşi până la urmă la lumină

  Vezi http://cersipamantromanesc.wordpress.com/

  Muntene, observ în ideile tale o anume „mişcare browniană” şi nu văd relevanţa faptului că în ebraică cămilă este similar cu „aţă groasă”. Eşti sigur de sursa ta, păsărica?

 15. munteanul says:

  Omul aşteptînd să fie salvat de Iisus sau oricare altă divinitate, nu se plafonează şi comite astfel singurul păcat posibil!? “Cunoaşterea de sine este singura virtute, ignoranţa de sine este
  singurul păcat” spune Osho.
  Adică vrei să spui că ca ideile mele sînt oarecum haotice? Păi spune exact la ce te referi.
  Şi care ar fi problema dacă camilă a fost confundat cu sfoară, ar fi prima oară cînd Biblia ar fi ciopîrţită şi tradusă anapoda?

 16. Aeleden says:

  1. Aici ai dreptate. Chiar în predarea religiei se pune bază mai mult pe buchea cărţii, pe învăţarea istoriei religiilor şi mai puţin pe practica spirituală, de căutare a sinelui personal. Dar, dacă toţi oamenii ar sta în meditaţie şi rugăciune, cine va mai susţine economia societăţii? Si nici iluminarea în masă nu poate veni prin evoluţia personală a fiecăruia, ci doar prin intervenţie divină, pentru că nu suntem toţi la acelaşi nivel de evoluţie.
  Cu siguranţă ştiinţa va încerca prin metode specifice să intervină asupra creierului (prin operaţii de genul trepanaţiilor) pentru a obţine iluminarea, sau, cel puţin, pentru a aduce o persoană în apropierea acelei stări de conştiinţă. Omul se apropie de marile taine şi din prea multă curiozitate poate deschide cutia pandorei.
  2. Dacă aşa a promis Iisus, că-i va salva pe cei aleşi, înseamnă că are un plan cu ei, iar aceştia nu vor sta nepăsători, ci îi vor fi înaintemergători până la marea întâlnire cu El, când vor fi răpiţi de pe Terra. Aşa spune Cartea.
  3. Vezi, dacă păstrezi o linie a ideilor, ne putem înţelege.
  Numai bine !

 17. munteanul says:

  Pentru ce spui tu cu economia există un banc bun:
  Cică merge un american din Statele Unite în excursie în America de Sud şi vede într-un sat nişte oameni care apropape tot timpul stăteau degeaba sau poate contemplau natura, iar uneori mai mergeau la pescuit. Americanul, nefiind oboşnuit cu stilul lor de viaţă, îi sfătuieşte să cumpere mai multe bărci, să angajeze oameni, iar cîştigul obţinut le va permite la bătrîneţe să stea degeaba toată ziua, iar sătenii replică:
  – Dar asta facem acum!
  Bine, iluminarea in masă poate fi o idee utopică, dar ştiu că nimic nu este imposibil.
  Despre venirea lui Iisus fiecare crede cum vrea!
  Cît despre ideile mele, cum zici tu. 🙂

 18. Aeleden says:

  Că ai adus vorba de Iisus să şti că El va veni curând. Din 2022 lumea o să ridice privirile spre cer, aşteptând salvarea promisă. Mulţi se vor întoarce la credinţă. Până în 2025 vor fi „recoltaţi” cei aleşi, iar în jurul lui 2.025 va urma ceva catastrofic care va zgudui, într-o oarecare măsură, întreg sistemul solar. Nu se poate şti cât va dura aceasta, dar va trece şi se va aşterne din nou liniştea, până la următorul „val catastrofic”, căci aceste evenimente cosmice sunt ciclice şi se repetă odată la 4.565 de ani. Această perioadă este reprezentată de jumătatea laturii Marii Piramide, care are 9.130 degete piramidale, adică de două ori 4.565.
  Conform acestei ciclicităţi, pe care eu o consider reală, potopul lui Noe a avut loc în anul 2540 î.Hr (calculul biblic conduce la anul 2344 î.Hr, ceea ce este foarte aproape de 2540). A mai fost un eveniment catastrofic în anul 7100 (sunt dovezi clare că atunci s-a format Marea Neagră în urma unei inundaţii violente), iar scufundarea Atlantidei a avut loc în anul 11.670 î. Hr.
  Ceea ce se vehiculează despre anul 2.012 sunt aberaţii. Marea încercare va fi în 2025.
  Şi Rudolf Steiner a spus că 2.025 va fi anul final. Dacă vom considera că Iisus s-a născut în anul 8 î.e.n., aşa cum au stabilit cei mai mulţi istorici, adică atunci când împărat al Romei era Octavian Augustus, rezultă că Învierea a avut loc în anul 25 al erei noastre, iar în 2025 se vor împlini fix 2.000 de ani de la acest mare eveniment.
  Eu am mai găsit încifrată şi în orbita Lunii durata de la Potop până la Înviere şi datele conduc la acelaşi rezultat.
  Deci nu va fi după cum crede fiecare, iar Iisus va veni precis, dar nu va mai ţine cuvântări căci „va veni ca un fur” şi se va arăta doar celor aleşi, pe care îi va salva din calea acestor fenomene.

 19. Razvan says:

  Omul fara religie e ca pestele fara bicicleta. Ce bine e sa duci o viata fara tot felul de idei preconcepute (fara nici o baza rationala si reala) si inoculate prin grijuliul aport al conditionarii sociale.

 20. Aeleden says:

  Sunt unii care cred că prin condiţionare socială maimuţa a devenit om, iar „peştii” au putut depăşii visul de a merge cu bicicleta, preferând lamborghini.
  Bun… desfiinţaţi religia. Ce veţi pune în loc?
  Condiţionarea socială nu poate trezi în oameni nimic mai mult decât instincte primare, pe care raţiunea nu le poate ţine totdeauna sub control, iar lumea va cădea pe treptele sale inferioare, căci mai repede poate „evolua” maimuţa din om, decât omul din maimuţă!

 21. xsisonpyh says:

  Aeleden, despre speranta ta pt cele 3-4 luni in care’ti publici cercetarile ce update’uri ai?
  Se gasesc destui curiosi pt ele.

  Numai bine!

 22. Aeleden says:

  A trebuit să amân puţin pentru că prin august vijelia care s-a abătut pe la noi mi-a zburat acoperişul unei anexe, pe care am demolat-o de tot, ca s-o reconstruiesc. Si cum sunt şi proiectant şi executant şi (cel mai mult) salahor m-a prins iarna şi mai am puţin s-o termin. Aşa că am abandonat temporar teoriile.
  Oricum mai întâi trebuie să apară într-o revistă de fizică şi mă gândeam la filiera rusă pentru că sunt antioccidental convins, dar cred că mai repede aş reuşi în Republica Moldova.
  Nu vreau să mă pripesc pentru că sunt păţit în materie de “preluat” (să nu zic furat) idei.
  Aveam 25 de ani când am arătat teoria mea d-lui prof Emil Tocaci (fostul parlamentar). Nu avea cum să mă ajute la acel moment şi eram satisfăcut că măcar aveam cu cine discuta. Dar am aflat prin intermediul unui asistent univ. că d-l prof a înregistrat ceva legat de gravitaţie prin Franţa. Să-mi fie cu iertare, pt că, între timp, Emil Tocaci a trecut în lumea umbrelor, dar informaţia nu am cum s-o probez. Cu toate acestea tocmai din Franţa a apărut teoria gravitomagnetică. Are ceva adiacenţă cu ceea ce am găsit eu pe cale pur teoretică, dar câmpul magnetic generat de rotaţia maselor nu are legătură cu gravitaţia, fiind un efect colateral.
  De asemenea, am ajuns să intru în legătură cu d-l Nicolae Ionescu Pallas, şi la o întâlnire în parcul din faţa facultăţii de fizică de la Măgurele, am avut o discuţie cu dumnealui, i-am lăsat şi lucrarea să o citească vreo câteva ore. Mi-a zis, îmi amintesc, să o leg cu fir roşu şi să fac facultatea de fizică acolo, la Măgurele. Dar soarta te duce pe unde vrea ea şi nu m-a mai readus vreodată prin acele locuri, însă ulterior, într-o carte am descoperit un articol semnat de d-l N. Ionescu-Pallas şi d-l Liviu Sofonea, în care folosea termenul GRAVITODINAMICĂ. Acesta era chiar titlul lucrării mele şi termenul îmi aparţine, dar ideile se însuşesc foarte uşor. De atunci, am aflat că d-l N. I. Pallas nu se ocupă decât de studiul gravitaţiei, dar se pare că nu a ajuns la un rezultat satisfăcător. Si sunt convins că ei, fiind îndoctrinaţi cu teoria generalizată a lui Einstein au bătut pasul pe loc, căutând o explicaţie a gravitaţiei în lumina acestei teorii. Eu am ajuns mult mai departe pt că am pornit pe o cale diferită şi pot spune că teoria generalizată (nu cea restrânsă, care rămâne validă, dacă viteza luminii este limită în univers) este o aberaţie care a ţinut ştiinţa gravitaţiei pe loc timp de un secol.
  Aşa că nu mă grăbesc. Pentru orice lucru există un timp anume când trebuie să iasă la lumină. Si cel mai mult am înţeles că Dumnezeu nu-ţi deschide calea înţelegerii dacă nu eşti aproape de el. Sunt conştient de ineditul descoperirii mele şi ştiu că voi avea mulţi adversari. Dar cred că voi reuşi, chiar dacă nu ţin atât de mult să câştig ceva din asta şi dacă mai întâmpin dificultăţi am s-o dau pe net, pentru toţi cei avizi de cunoaştere, cu condiţia să se ştie că a fost făcută de un român.
  Nu mai scriu că mi-a îngreţat mâna pe tastatură şi s-a ridicat ceaţa, aşa încât trebuie să-mi continui construcţia.
  Să auzim de bine !

 23. xsisonpyh says:

  multumesc pt raspuns; astept vestile bune de la tine in viitorul apropiat.
  pana atunci, daca ai putea sa incepi un blog al tau pe care sa-ti exprimi cate o idee, chiar daca mai rar, ar fi mult apreciat din partea noastra, a celor curiosi 🙂

  O seara linistita!

  PS. este si varianta unui cont pe facebook, grup chiar. dar… tu stii cel mai bine 🙂

 24. Aeleden says:

  Ce să zic măi xsisonpyh, cu facebook-ul nu le am şi nu-mi plac chestiile astea unde trebuie să-ţi faci un cont, ca la bancă, sau să-ţi dai şi datele personale ca la recensământ.
  Poate îmi fac un blog. Aş vrea să descriu în el modul în care sunt încifrate informaţii ştiinţifice în structura dimensională a Marii Piramide. Sunt multe studii despre Piramidă, dar toate au o anumită doză de subiectivism. Nu s-a calculat bine nici renumitul factor obsesiv al Piramidei (un număr care se repetă obsesiv în toate măsurile ei) şi de aici o serie întreagă de erori. Dar, mă rog… asta e altă poveste.
  Numai bine
  (vezi, m-am molipsit de la tine Simona!)

 25. xsisonpyh says:

  cum spuneam, tu stii cel mai bine. daca ti-ai face blog, cred ca o comunitate destul de numeroasa te-ar sustine, eu de departe 🙂
  sa ne anunti cand ai primul post 🙂

 26. Aeleden says:

  Când ai scris «tu şti cel mai bine…» este cumva o subliniere ? are un înţeles mai subtil ? Dacă e aşa, nu prea înţeleg. Nici cuvântul «comunitate» nu-mi place, pentru că aşa se autodenumesc unii certaţi cu legea creştină (bolânzi sau cu sexul indecis).
  Am greşit. Nu eşti Simona. Ea scria mai elaborat şi gândea pozitiv.
  Nu te ţine de şoti pe un blog dedicat lui Dumnezeu. Mai ştiu unul care râdea de toţi pe la tv, a luat în râs toţi domnitorii noştri, a făcut haz de balada mioriţa, de preoţi şi chiar de Dumnezeu. Si şti cum a finalizat ? A intrat cu capul într-un pom.
  Aşa că ai grijă !

 27. Diana Singer says:

  este al 2-lea topic pe care il inchid din cauza ca Aeleden bate cimpii si jigneste oameni care sint de alte religii si au alta credinta, pe care acest ‘om al lui Dumnezeu’ se pare ca nu o respecta.