La ce e bună critica

Posted: February 10, 2011 in Life

Noi românii criticăm tot. Nimic nu ne place, totul este imperfect. Critica a ajuns o stare de spirit, o a doua natură. Criticăm din plăcerea discursului, din nevoia de a verifica dacă și alții au aceeași impresie sau pentru a ne exprima nemulțumirea. “Victimele” noastre (adică cei criticați) se simt rănite în orgoliu, ne urăsc pentru o vreme, iar uneori ne țin minte toată viața. Și astfel se cheamă că producem niște schimbări nedorite, rănim sentimente, sîntem aducători de depresii și gînduri negre. Chiar dacă se jură că nu le pasă uneori, victimele noastre vor suferi cu siguranță, deoarece stă în natura umană, în codul genetic, în ADN. Și uite așa suferi, că un dobitoc a scris pe blog nu știu ce despre tine. Nu dormi noaptea, googălești ca un psihopat să vezi dacă au mai scris și alții de rău, te abonezi la comments, să vezi cine ce părere are. Pe net mai ales, scripta manent, c-așa ai învățat. Generații întregi vor citi cît de varză ești, auoleo, ce sa ne facem? La ce e bună critica?

La schimbare e bună critica. Dacă e constructivă, bineînțeles. Schimbă-te. Arată-le celor care și-au sacrificat din timpul liber să scrie despre tine de rău, că acela a fost doar un moment din viața ta și că poți mai mult. Și nu uita, lumea iubește mai mult imperfecțiunea. Ne deranjează oamenii perfecți, pentru că nu semănă cu noi. Deci simte-te liber să fii varză și-apoi ridică-te din saramură și mergi mai departe. 🙂

Advertisements
Comments
 1. doctor dj says:

  interesanta concluzia si aprecierea / poate ca fiind mai directa ar fi fost mai clar /daca te referi in general cred ca trebuie sa fi imun la orice parere dar de exemlu eu doar citesc din curiozitate diferite articole ,blogul diferitelor persoane si inca acumulez diverse informatii pentru un bagaj de cunostinte cat mai mare din mai multe domenii fiindu-mi necesare in bussinesul meu.
  cum in momentul de fata studiez metode pentru a incepe o campanie de imagine /promovare pentru un client totul conteza nu crezi?

 2. Diana Singer says:

  Doctor dj: daca clientul nu e FNI si oamenii nu au pierdut bani din cauza lui, situatia poate fi salvata :)))

 3. George says:

  Dar ai observat ca ne este mult mai usor sa ne pierdem timpul liber pentru o critica, decat pentru o lauda ? Nu nu ma refer la comentatorii profesionisti care mereu simt nevoia sa trazneazsca un: “da domne’, bine zici !”.

  Ma intreb insa de ce ne afecteaza critica. Chiar iti doresti sa fi mai bun pentru un scop nobil (ex. te pune pe poteca nebatatorita ce duce spre “fericire”) sau din cauza faptului ca nu ne este stimulata vanitatea ?

  fain post

 4. Diana Singer says:

  George,dar te-ai gindit vreodata cit de stimulat esti sa lauzi lucruri, oameni? Eu zic ca nu prea, ti se raspunde cu un simplu “multumesc”, pe cind daca critici stirnesti orgolii, reactii, ce mai, e mai fun! :)) Deci gindeste-te si la sarmanul critic, ce feedback are :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 5. pheideas says:

  Diana, pe mine ma enerveaza nu critica, ci lipsa de opinie, initiativa … parca tuturor li s-a sters mintea. Corect, sa zicem ca critica, insa daca ceri solutii … pauza ! Avem voie sa criticam gramatica lui doctor dj ? :))

 6. Diana Singer says:

  pheideas: nu se poate critica gramatica din comments, deoarece lumea scrie la repezeala si nu e atenta la forma, ci la continut, la idee 🙂

 7. George says:

  Diana,radioul TAU a sucombat?

 8. Diana Singer says:

  cica da si nu stiu de ce, dar l-am repornit acum:) enjoy!:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s