Mai bine mort…

Posted: November 9, 2010 in Uncategorized

Mi se face lehamite de atâta prețuire a morților, iar anul ăsta criminal a fost mai mult anul deceselor anunțate decât al crizei financiare, deși s-au completat admirabil. Am început să fac o listă cu hai, cine mai moare, mai moare careva, se mai sinucide, se mai îmbolnăvește, mai dă ortul popii vreo vedetă uitată de toți cei care la înmormântare vor plânge cu lacrimi de crocodil?

Este incredibil cum pe lumea asta ești mai bun mort decât viu și cum călăii tăi îți aduc cele mai frumoase coroane de flori și fac cele mai mirobolante declarații la televizor. Publicul îți cumpără cărțile, precum bibelourile must have din bibliotecă, nu le va citi nimeni niciodată, dar dau valoare casei, pentru că tu maestre, ești mort. Și se vorbește mult despre tine. Aproape că aș descrie mecanismul care se declanșează cu repetir, de fiecare dată. Șoc și groază, nu se așteptau să mori, apoi scormonesc rahatul prin spitale, la morgă și în analizele medicale. La tv se strâng toți călăii tăi, plângând un mare om vreo 5 minute, după care încep să-și amintească de ce te-au urât.

Moartea -marea bucurie a presei. Nu mai trebuie să inventeze nimic, e un subiect atât de generos încât merg la sigur. Urmează înmormântarea, apoi contabilizarea averii. O casă, 2 case, conturile din bancă, pfff, credeam c-avea mai mulți bani. Familia. Ia uite domnule câte neveste a avut! Dar copiii, care sînt ai lui? Da amanta, a venit? Bun poet domnule, mai spun unii. Sau bun actor, sau cântăreață. Și mai buni sînt toți morți. Cât au fost în viață ne-a durut în cot. Acum însă e altceva. Mori domnule, dacă vrei să te mai aprecieze cineva pe pământ, măcar pentru 3 zile…

Advertisements
Comments
  1. Oana says:

    Your’re damnnnn right lady!

  2. Rosabell says:

    Si asa ne dam seama cat de important este sa “ne” traim cat mai suntem inca vii. Sincer, posteritatea ma lasa foarte rece in schimb ziua de maine, cu bucuriile si neimplinirile ei imi pare infinit mai valoroasa.

  3. Diana Singer says:

    @Rosabell:si ce faci cind ziua de miine iti este conditionata de tot felul de indivizi care nu te lasa sa traiesti?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s