Discovery minte?

Posted: September 3, 2010 in Pentru sceptici

Scriu acest articol din două motive: 1-că tocmai urmăresc la greu serialul Prison Break si e imposibil să nu devii paranoic (tocmai ce-am ajuns la sfîrșitul seriei 2) și 2 – pentru că tocmai am comentat ceva la un post a lui Oreste, explicînd ce-am auzit și văzut pe Discovery Channel.

Din prima zi în care am început să mă uit la acest post tv și la toți sateliții acestuia, a început să mi se dărîme mit după mit. Nici o legendă n-a mai fost adevărată, nici măcar un extraterestru mic prins, nici măcar Nostradamus, nici Padre Pius, ba nici măcar urșii nu mai sînt ce-au fost de cînd a aterizat Bear Grylls prin munții noștri. Au mai rămas doar fantomele și rechinii. În rest-nimic.

Și uite de-aia mă cuprinde disperarea…what’s next? Discovery a reușit ca numai în cîțiva ani să dărîme rînd pe rînd, tot ce-am crezut atîta timp, ba cred c-a reușit să dărîme pe alocuri chiar și istoria. Și mă întreb… oare dacă nu ne-a mai rămas nici o legendă, nici o enigmă, ne-a mai rămas oare speranța?

Sau poate că scopul Discovery nu este altul decît să dezinformeze, din motive de audiență? Îmi pun această întrebare deoarece, în afară de motivele de mai sus, toți martorii unui eveniment paranormal nu par decît niște mincinoși sau niște nebuni, dacă te iei după Discovery.

Yeah, in the name of science, just question everything…așa că, de ce n-am începe cu…Discovery?

Advertisements
Comments
 1. fanel says:

  Inainte de toate Discovery e un business si el trebuie sa produca bani.

  Multi oameni de stiinta au crezut ca stiu ce se intampla cu lumea, la final ajungand sa revina la credinta in Dumnezeu…se pare ca nu am aflat chiar totul si nici nu cunoastem adevarul adevarat despre tot ce vorbim.

 2. cornel says:

  Dumneavoastra, o spun cu tot respectul, sunteti nascuta prea tarziu. Sunt trecute vremurile in care ,,adevarul,, dainuia o viata, sau cel putin mai multi anii. Relativizarea produce disconfort, este recomandabil insa un grad de detasare/securizare personala. Aceasta este ,,obligatorie,, persoanelor fragile. Toate cele de bine, cornel.

 3. Diana Singer says:

  @Cornel:dimpotriva, sint nascuta prea devreme. intrebarile despre univers nu ma deranjeaza, ba sint chiar fan Stephen Hawkins. Imi pare doar rau ca se demitizeaza totul si uitam sa mai inventam si vreun Mos Craciun:)

 4. Believe says:

  Realitatea are multe fete.
  Tu iti alegi pe care vrei sa o privesti.

 5. Cata says:

  Discovery minte la greu si niciodata nu se vorbeste despre directia si sensul a ceea ce informeaza ei.. prosteste lumea explicandu-ne “cum” niciodata “de ce”.
  Personal cred ca se afla la ordin masonic tinand cont ca se indreapta cu pasi sincronizati in aceiasi directie.

 6. Bibi says:

  Da,intru totul de acord!!Discovery minte! Este un business care trebuie sa produca bani indiferent cum,dar asa cum mentiona Cata mai sus si eu cred ca se afla la ordin masonic.
  Amesteca particele de adevar doar,facand minciuna sa para adevar.Era canalul meu favorit,dar acum am renuntat la el total intrucat nu vreau sa ma uit la minciuni care sunt prezentate ca fiind adevaruri.

 7. Diana , sunt cateva teme majore pe care propaganda Discovery & National Geographic si alte canale media incearca sa le inoculeze audientei lor, dupa vechea metoda a manipularii in emisiuni : mai intai prezinti cu scepticism niste teorii adanc inradacinate in cunostinta comuna maselor , apoi pui intrebarile care ”ataca ” la baza fundamentelor sa le clatini, dupa care le darami efectiv cu afirmatii directe ”ale specialistilor ” care contrazic , sterg si modifica ceea ce stiam despre un anumit domeniu/subiect de interes general.

  Cel mai des atacat de Discovery, NG si altii este domeniul spiritual/religios , dar atentie, DOAR cel crestin ! N-ai sa vezi vreodata la Discovery, Ng , ca este atacata credinta muslim, Coranul, Mohamed, etc, sau religiile ezoterice din Asia , Budhismul, Brahmanismul, etc… Acelea sunt doar prezentate .

  In schimb tot ce este legat de credinta crestina , absolut tot , este prezentat in asa fel incat sa sape, sa darame, sa modifice, sa schimbe tot ceea ce cunosteai despre Biblie, despre presonajele Bibliei, despre Hristos , despre Dumnezeire . Oare de ce, ma intreb retoric …

  Temele acestor organizatii ”oculte”din spatele canalelor gen Discovery, NG, sunt cateva:
  1.Promovarea Evolutionismului in multiple forme
  2.Idolatria Solara moderna
  3.Nemurirea sufletului
  4.Defaimarea lui Isus Hristos si a Noului Testament
  5.Defaimarea lui Moise si a Vechiul Testament
  6.Promovarea unor domenii blestemate in Biblie : Astrologia, vrajitoria, ghicitul, numerologia, chiromantia (e drept, aici nu doar Discovery le promoveaza mascat, ci si posturile tv de cancan,barfe , smenuri, susanele, antenele, protv, euphoria,acasa tv , etc etc etc…)
  7.Salvarea omenirii prin tehnologie(nu prin Hristos , asta trebuie sa ”ne iasa din cap ”….fiindca asa vor ei

  Despre fiecare din aceste teme majore de atac spiritual poti sa gasesti aici dezvoltat , cu argumente si emisiuni concrete ale Discoevry, NG, etc:

  http://isushristos.org/planul-de-atac-in-mass-media-impotriva-cuvantului-scris-a-cuvantului-intrupat-isus-hristos-fiind-ambele.html

  Sigur, fiecare crede ce doreste, dar e bine sa stim toate ”fatzetele ”ascunse ale manipularii media.

  As adauga , asa ca fapt divers, ca pe Yahoo, pe pagina principal, a stat timp DE 4 ANI !!! in partea dreapta jos unde era caseta Facebook si Activitate recenta” (acum renumita OMG!) a stat un articol cu titlul : Descoperire ce schimba 2000 de ani de crestinism : ”ISUS NU a inviat !”

  4 ani de zile sa stea un articol cu un titlu infam la adresa a ..2 miliarde de crestini?poate 3 miliarde de crestini ? Iti dai seama cat s-a platit ca acel titlu”stire” sa ramana timp de 4 ani pe pagina unui site cotat la un nivel de 6 milioane vizitatori unici pe zi ?

  Eroare de redactare, zic unii. Dahaa, la un site care e cotat la bursa undeva la 18 miliarde $ (octombrie 2013) nu au decat un redactor/admin chior care se ocupa de prima pagina si de eventualele mismatch-uri …:))))

  E un atac constant, furibund, sustinut cu zeci de milioane de $ pe toate canalele d epropaganda anti-crestina , fiindca NU conteaza daca esti orthodox, catholic, protestant, si alta denominatie in cele peste 600 crestine , scopul comun este de a distruge credinta in ceea ce cateva miliarde de oameni continua sa spere, sa creada, in valorile spiritual ale crestinilor.

  Eu nu cer sa-mi dai dreptate sau sa ma contrazici neaparat, vreau doar sa iti fie aduse la cunostinta aceste manipulari. Restul, ramane la aprecierea ta . Important este sa facem cum ne sfatuie in Biblie apostolul Pavel ” Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun ! ” ( 1 Tesaloniceni 5:21)

 8. Diana Singer says:

  suna frumos ce spui, plauzibil, argumentat. dar intrebarea este; DE CE?

 9. De ce, Diana? Fiindca tot ce vezi in jurul tau, toate bogatiile lumii , toate industriile/bancile/avutiile , toata clasa politica de pretutindeni, tot ce inseamna conducere de stat, mega companii si multinationale, colosi financiari , burse, UE, NATO, FMI, Banca Mondiala ,Federal Reserve Bank ,tot ce inseamna BANI, si pentru BANI, inclusiv piata asiatica imensa si super-bogata , cea araba si intr-un cuvant TOT acest pamant cu toate resursele, avutiile si omenirea ce este pe el, apartine TEMPORAR unui Stapanitor !

  Care nu este de aici, dar este un Uzurpator, un Stapanitor ce a luat prin silnicie si trucuri inteligente toata conducerea si influenta in lume , prin metode barbare, razboaie, economice, de propaganda, de influenta, strategice , politice, etc…. astfel incat intreg globul lucreaza si traieste in subjugare cvasi-constienta sub imperiul unui Stapanitor care nu este de aici, si nu este singur.

  Scopul este subjugarea totala sub un singur regim, o singura ”tzara- globul intreg” , un singur neam (amestecat evident) o singura ”uniune” ( UE e doar inceputul) ce va include si USA , si Asia, si Africa absolut tot, o singura moneda, o singura armata, o singura conducere si un singur Stapanitor la care toti, mai devreme sau mai tarziu, ni se va cere sa ne inchinam, (la propriu.)

  WE ARE ONE ! este definitia suprema a secolului 21, promovata asiduu chiar de Obama in campaniile electorale , Desigur , el e doar un pion ca si ceilalti supusi ai Stapanitorului temporar peste tot pamantul.

  El nu e de acum, si nici cei ca el care au venit aici si au pangarit rasa umana cu ”ADN”-ul lor strain, cu incrucisarile lor mixte de gene si cu imixtiunea oribila in viata oamenilor, a noastra, care suntem din carne si oase,adica suntem din carbon, hydrogen, oxigen, sulf, magneziu, calciu etc etc..materiale care se gasesc pe acest pamant, din care suntem facuti si in care ne transformam la loc dupa ce nu mai suntem vii (dupa ce suflarea de viata se retrage la Cel care este insasi Viata)

  Stapanitorul-uzurpator al acestei lumi i-a propus lui Isus Hristos, in pustiu, o intelegere ,care a ramas consemnata in Biblie: (Matei, capitol 4) ” L-a dus pe un munte foarte înalt ( pe Hristos) şi i-a arătat toate împărăţiile lumii şi slava lor.

  9. Şi i-a zis Lui: Acestea toate Ţi le voi da Ţie, dacă vei cădea înaintea mea şi Te vei închina mie.
  10. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: “Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui singur să-I slujeşti”.

  Rasa aceasta straina de , sa le zicem ”ingeri cazuti” , non-umani , ne conduc de mii de ani.

  Spre totala dezaprobare a Celui care ne-a creat , si care ne vrea liberi, independenti si fericiti, nesubjugati unei rase decazute din gratiile Lui , rasa care si-au gasit adapost aici pe pamant si care ne subjuga generatii dupa generatii, fiindca sunt mult peste noi ca inteligenta, tehnologie, gandire, dar spre rau ,nicidecum spre bine.

  Hristos l-a invins acum 2000 de ani , si in fata Universului intreg( fiindca sunt miliarde de sisteme solare locuibile si foarte probabil locuite, asta o confirma orice ”specialist” in domeniu, biblia insasi vorbeste despre finite extra-terestriale- ingeri, heruvimi, serafimi etc .. ) a demonstrat ca Omul poate trai in ascultare de Creeator, si nu in razvratire tocmai fata de Cel de la care avem suflare de Viata ….

  Hristos urmeaza sa se intoarca cand nu se va mai putea trai efectiv sub stapanirea acestor straini non-umani care ne conduc, (e posibil ca si la ei generatiile sa fie succesive sau sa fie aceleasi,habar nu am din moment ce ei nu sunt din carne si oase -adica nu sunt din materialele de pe acest pamant facuti – pot sa fie din alte substante chimice ce nu apar in tabelul lui Mendeleev, pot sa fie din energie, plasma etc, dar nu asta e important) , important este ca singura lor spaima este un singur nume : Hristos !

  In alte limbi se pronunta altfel, se scrie altfel, Jesus, Jehoshua, Isus, Iisus, oricum i-ar spune popoarele stiu bine la cine se refera: la Fiul lui Dumnezeu care si-a dat viata pe cruce , pentru ca noi, oricare din noi care credem in El, sa fim iertati de razvratire/pacate si sa primim ceva ce nici nu indraznim sa ne gandim ca ar fi posibil, fiindca e prea frumos ca sa fie adevarat ..

  …si anume viata fara de moarte , o continua legatura cu Dumnezeu care ne da viata la nesfarsit fiindca El insusi este nesfarsit ! nu se epuizeaza niciodata energia Lui, Viata din El , care sustine tot universul si toate catralioanele de fiinte ce-l populeaza!

  Pe actualul Stapanitor/uzurpator il turbeaza acest detaliu fatal pentru el: Hristos ! Fiindca stie ca va veni vremea cand Hristos se va intoarce pentru batalia finala si recuperarea tuturor celor care cred in Numele lui sfant .

  Asadar , atacul media va fi , ca si acum , intotdeauna indreptat impotriva Bibliei, a lui Hristos, a credintei in Hristos , a noului si vechiului testament, care vorbesc si arata numai catre Hristos, fiindca doar Hristos este salvarea acestui pamant si al oamenilor.

  Nu Budha este atacat, nu Brahma, Khrisna sau alti ”zei” orientali, fiindca astia nu sunt o amenintare la adresa non-umanilor ce ne conduc, asa ca de ce sa-si piarda timpul cu ceea ce nu este prioritar? Trebuie atacat ceea ce ESTE adevarat, si anume Hristos!

  Pe orice cai si orice mijloace va fi atacat , sunt pana si website-uri dedicate defaimarii apostolilor, defaimarii textelor biblice, surse de intoxicare cu descoperiri ale unor altor manuscrise (contrafacute evident) care contrazic textile scripturii ba chiar le desfiinteaza,

  sunt ”specialisti” si exegeti care doar cu asta se ocupa zilnic, pe bloguri, site-uri, emisiuni,documentare, interviuri, cu demolarea credintei , si asa foarte anemica, in Hristos , a omenirii .

  Ca sa nu putem fi salvati , iertati. Ca sa murim neimpacati cu Dumnezeu .

  Ca sa nu primim ceea ce acesti uzurpatori straini au avut odata , si anume immortality , viata vesnica, NEMURIREA ! Au avut-o, dar le va fi retrasa definitiv la a doua venire a lui Hristos pe acest pamant ! Turbeaza de furie ca nemurirea va fi data unor fiinte sub nivelul lor de inteligenta,putere, intelepciune, etc.

  Insusi Hristos cand s-a intrupat in om, este scris de Pavel in Epistola catre Evrei : ” Dar pe Acela care a fost facut “pentru putina vreme mai prejos decat ingerii”, adica pe Isus, Il vedem “incununat cu slava si cu cinste” din pricina mortii pe care a suferit-o; pentru ca, prin harul lui Dumnezeu, El sa guste moartea pentru toti.”

  deci Hristos a fost intrupat om, intr-o conditie sub cea ingereasca, sub cea a uzurpatorilor- ingeri cazuti, care sunt acum, aici, pe pamant, de mii de ani. Atunci cum lor sa le fie luata nemurirea si sa fie data noua, care suntem sub conditia lor ?

  Ei bine, Dumnezeu ne da nemurirea fiindca Il credem pe El, si nu pe uzurpator. Atat ni se cere! Sa credem pe Dumnezeu , sa-l credem pe Fiul lui, Hristos. Asta e tot .
  Asta e ”marea taina ” a Bibliei, a omenirii, a acestui pamant . Atat de simpla si de …Dumnezeiasca !

  Insa oamenii sunt atat de infatuati si de aroganti in pacatele lor (noi toti ) incat li se pare prea putin, prea simplu ! Vai , cum adica, trebuie doar sa cred si atat? Pai eu trebuie sa fac fapte bune, sa ma sfintesc, sa tin post, sa respect poruncile Decalogului, sa ma straduiesc sa fiu pe placul lui Dumnezeu, cum adica doar sa cred si gata ?

  Nu exista om care sa se poata mantui pe sine prin oricate fapte bune si straduinta/pocainta/ jertfire de sine, e imposibil sa nu gresesti, sa nu pacatuiesti.

  De aceea ne-a fost dat un Mantuitor, pe Hristos, care a platit pentru noi pretul rascumpararii cu insasi Viata lui(pe care Dumnezeu Tatal i-a dat-o inapoi fiindca nu s-a gasit nici un pacat ,nici o greseala in toata viata lui Hristos pe acest pamant intrupat in om .

  Moartea nu poate tine pe cineva FARA DE PACAT , cum e Hristos. Moartea nu va putea tine pe nimeni care crede in Numele celui FARA DE PACAT- HRISTOS. Fiindca moartea este o despartire de Dumnezeu-sursa vietii – o intrerupere a acestui canal energetic pe care nu-l vedem , de suflare de viata, intre noi si Dumnezeu.

  Toti cei care au murit cu credinta in Hristos, vor fi restaurati , dar nu din carne si sange- nu din acest pamant, fiindca materialele acestea se strica, sunt putrezicioase.

  Nu stiu ce materiale va folosi Dumnezeu, insa stiu ca savantii de azi se minuneaza zilnic cu noi descoperiri in univers, a unor fenomene si materii care contrazic total fizica si chimia invatata aici pe acest pamant, contrazic legile valabile doar aici , local.

  Viitorul suna bine . Ce te costa sa-l crezi pe Dumnezeu ? Nimic, nu pierzi nimic daca Il crezi pe El , si prin absurd vei crede degeaba.

  Dar daca El este adevarat ( si El este Adevarul, care ne face liberi ) atunci ai pierdut totul daca nu ai crezut in El: Hristos!

  Atat de simplu .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s