Cîteva gînduri pentru sinucigașii în devenire

Posted: July 15, 2010 in Life

În primul rînd nu cred că sinuciderea este un păcat. Pentru că nici Dumnezeu nu dă prea multe șanse celor care se nasc ca să moară după doar două luni, răpuși de o boală cruntă, pentru care nu au nici o vină. Dacă sîntem construiți după chipul și asemănarea LUI înseamnă, prin deducție pur logică, că și noi ne putem lua viața atunci cînd aceasta devine de nesuportat.

Dar oare trebuie s-o facem? Categoric nu.

Oamenii în depresie, din păcate nu mai au simțul umorului, că dacă l-ar avea s-ar gîndi că, prin comparație, viața lor nu este nici pe departe mai rea decît a altora. Nu avem ce mînca, ne-am născut într-o țară de rahat, ne urîțim după o vîrstă (de fapt îmbătrînim, hello!), gloria trece, ehe, nu mai e ce-a fost, oamenii ne dezamăgesc, ne îmbolnăvim, mereu vecinu’ o duce mai bine și în general cam totul pute, e negru și fără speranță. (Aaaa și polițiaaaa! Mamă ce boală am pe ăștia, cînd îi văd cum pîndesc prin tufișuri, doar doar îți iau carnetul! 🙂

Am crescut într-un sistem de valori care nu se mai aplică azi. Am crescut cu rozalia aia de Barbie și cu filmele lui Brad Pitt, am crescut știind-o pe Britney prințesă și pe Shrek drept căpcăunul bun! Pentru că avem nevoie de povești, avem nevoie să credem că există lucruri bune, că zmeul a fost mereu învins și că Baba Cloanță nu e decît o pocitanie a cărei soartă este să moară în chinuri.

Dar surpriză, creștem și aflăm că nu e deloc așa. Și atunci intrăm în depresii și n-aș vrea deloc să credeți că pe mine nu m-au încercat la greu. Mereu a trebuit s-o iau de la capăt, mereu am făcut pionierat, de multe ori am făcut alegeri greșite, m-au năpădit apoi cele mai negre gînduri ever și din cînd în cănd am obosit să-mi mai dau două palme și să merg mai departe. Ar trebui să mă sinucid? Cred că nu e cazul. Viața îți rezervă o grămadă de surprize, pentru care chiar merită să trăiești. “(Era să mor odată, că adormise taică-miu la volan, iar după cîteva luni, în culmea depresiei mă întrebam de ce naiba n-am murit atunci.. Răspunsul mi-l dau acum, cînd în cei cîțiva ani care au trecut am realizat o grămadă de chestii care nu mi-ar fi trecut niciodată prin cap).

Mă uitam azi cîți oameni au plîns sfîșietor lîngă sicriul Mădălinei Manole (Odihnească-se în pace!). N-o plîngeau doar pe ea, își plîngeau durerea vieții, neputința. Moartea cuiva ne face mereu să ne reevaluăm propria viață.

Așadar, dragi sinucigași, n-am să vă spun că viața-i ca un trandafir, dar vă rog să puneți mai mult preț pe voi și să țineți cont de un lucru esențial: trebuie să vă prețuiți, nu mai așteptați nimic de la alții. Sînteți unici și frumoși prin unicitate. Și apropos, cei mai pociți oameni pe care i-am întîlnit în viață au devenit la scurt timp cei mai frumoși, prin caracterul lor, nu printr-o copertă photoshopată la greu. Și încă ceva:persoanele de la televizor arată muult mai rău în viața reală, get used to it! 🙂

Iar cum zicea nea Coșbuc “”O luptă-i viața, deci te luptă, CU DRAGOSTE, CU DOR DE EA…”” (știu, sună cam desuet, da’ chiar se aplică! 🙂 o alternativă modernă ar fi, ca după fiecare necaz să spuneți:”‘ Next time, baby I” ll be buletproof!””

Cam asta am avut de spus, iar dacă nu vă cer prea mult aș vrea să vă invit pe toți cei care ați citit aceste rînduri să vă spuneți poveștile mai puțin vesele prin care ați trecut de-a lungul vieții. Ca să știe și cei care acum trec printr-o depresie, că nu sînt singuri și nu li se întămplă toate numai lor.

P.S.

(Acesta este primul articol scris de pe noul meu computer, un Dell de toată frumusețea, pe care-l iubesc de nu mai pot, deși are doar o zi : )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s