Și ce dacă sîntem dependenți de calculator?

Posted: June 28, 2010 in Internet si blog-uri
Tags: , , , , ,

Trăim o viață mai mult virtuală? Se pune tot mai des întrebarea asta și a început să devină enervantă, mai ales că nu se ajunge la nici o concluzie, sînt doar speculații despre faptul că dacă nu putem trăi fără calculator și net înseamnă că ne asfixiem într-o viață virtuală. Păi asta înseamnă că bunică-mea trăia în goblenuri, cealaltă în șezători, iar străbunica-mea, care era campioana satului la șeptică, trăia în lumea jocurilor de noroc! 🙂

Oamenii caută mereu să se relaxeze cu ceva. Unii joacă golf, alții “Need For Speed”. De ce primii ar trebui să fie lăudați, că stau în aer liber? Că fac efort fizic? Că ce? Iar ceilalți, că ce? Că stau la birou, la computer și se distreaza? Poate fac fundul mare, din cauza lipsei de mișcare, dar tot nu văd de ce  ar fi mai cu moț Tiger Woods! 🙂 Ah da, ăla face și bani cu golful lui, am uitat 🙂

Rețelele de socializare sînt chiar atît de rele? Mail-ul e nociv? Nu cred. Ba dimpotrivă, sînt mijloace foarte ieftine de a afla informații, de a socializa, sînt scăparea mamelor care n-au timp să se vadă cu prietenii și mai bine aruncă un ochi pe Facebook, sau stau de vorbă pe mess cu cei cu care nu se pot întîlni, sînt scăparea celor care vor să afle o bîrfă, un can can, să se relaxeze, să mai comenteze,  să-și împărtășească ideile, să nu se simtă singur, etc, etc.

Vrem nu vrem, omul se transformă de cînd cu apariția computerului personal. Devine obez, dar mai informat. Are nevoie mai repede în viață de ochelari, dar moare de plăcere să conducă mașini pe care nu și le-ar permite niciodată în realitate. Unii chiar trăiesc senzații pe care nu au apucat să le trăiască  în viața lor reală, datorită înfățișării pe care o au, dată de o mamă natură zgîrcită. Internetul dă șanse egale, e o lume în care poți fi oricine, te poți îndrăgosti, te poți juca, poți crea, poți învăța.

Așa că.. de ce să ne mai ascundem după degete, cutremur mare va fi în Romania, dar nu cred că pe net! 🙂

Btw, v-ați luat mail-ul astăzi? 🙂

Advertisements
Comments
  1. Mekone says:

    Total de acord cu ce spui! Vreau sa adaug ceva la care m-am tooooot gandit in ultimii ani – problema apare cand cineva ajunge sa traiasca NUMAI virtual, adica, nu mai socializeaza in afara si crede ca e de ajuns net-ul.
    Cand ai devenit si obez si antisocial dupa ani de stat pe net, informatia si mess-ul nu prea mai ajuta. Din pacate, cunosc cazuri ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s