Boc-un guvern criminal. Part 2

Posted: June 8, 2010 in Life

Pe 2 martie anul acesta scriam:”E criza, sint din ce in ce mai multi someri. Nu sint mama Omida (si nici ca vreau!), dar cred ca dintre sutele de mii de someri, intelectualii finuti se vor sinucide, multi dintre ei… Aia mai saraci cu duhul vor cersi si vor trai in cutii de carton dupa ce bancile le vor lua casele. Multi vor iesi la furat si nu vor avea nici o tresarire de constiintza, altii vor pleca din tara. Ce se va alege de noi, dupa ce Boc si al sau guvern criminal va demonstra ce manager tare este?”
Astăzi, la data de 8 iunie, deci după 3 luni am constatat că sînt de fapt mai tare decât Mama Omida, pentru că tot ce-am spus începe să se adevarească. Mulți s-au sinucis, mulți s-au apucat de furat, mulți au ajuns în cutii de carton sau de stejar/brad/mahon, după caz… Guvernul criminal nu a reușit să debiteze altceva mai bun decât tăierea pensiilor și a salariilor.
Hai să vedem însă cine sînt pensionarii de azi. Păi, în principiu, cei care au muncit la stat pe vremea lui Ceaușsecu. Ce le promitea dictatorul? Că după ce ne plătim datoriile externe, o să curgă lapte și miere. Nu am mai avut răbdare și l-am împușcat. Acum ce li se spune acelorași oameni? Mai strângeți un pic din fund, 6 luni, vă tăiem din pensii, să ieșim din criză. Acum pe bune, oamenii ăștia au o singură viață, de ce oare a trebuit sacrificată pe altarul țării unde au avut neșansa să se nască?
Cineva îmi spunea că am idei de stînga, ceea ce însă este imposibil, deoarece nu cred să existe oameni mai de dreapta decât generația decrețeilor, cea care l-a împușcat pe Ceaușsescu. Însă în goana noastră după capitalism nu trebuie să-i uităm pe părinții noștri, pe bunici, nu trebuie să fim insensibili la durerea altora, care în cîțiva ani vor muri, triști, că s-au născut în Romania…
Și în final, citesc în presă că reducerea pensiei cu 15% înseamnă în cazul părinţilor lui Emil Boc o scădere cu 117 lei. Astfel, luna viitoare, când ar urma să intre în vigoare decizia reducerii pensiilor şi salariilor, Ana şi Ioan Boc vor încasa pensii în valoare totală de 663 de lei.

Noroc că fiul lor are un job bun, nu? 😦

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s