Ce fac oamenii din televizor?

Posted: May 6, 2010 in Emisiuni la televiziuni

Am deschis iar televizorul, din greșeală! Zapam aseară pe toate canalele iar pe Antene, Realitatea și B1-talkshow-uri la greu. Oameni furioși, frustrați, aproape de a da în apoplexie. Dana Grecu cel puțin mai are un pic și mușcă din invitați, iar pe Boc cred ca l-ar mânca la micul dejun, cu mare poftă. Mă rog, eu l-aș și chinui puțin înainte 🙂

De când cu isteria posibilității măririi taxelor, toată lumea comentează. O să fie dezastru, o să murim, o să ne ducem pe apa Sâmbetei, ca grecii! Și în final – să se remanize guvernul. Bun, să se remanieze zic, dar nu o să se schimbe nimic, vă avertizez. Pentru că nu avem cu cine și gata. Pentru că în 20 de ani noi n-am inventat nimic, decât cum să furăm și ce costume să ne luăm ca să dăm bine la televizor.

Mă trezesc dimineața deprimată de țara mea și mă întreb dacă printre toți rumânii ăștia, cum ne spune Țiriac, n-o fi unu’, măcar unu care să se priceapă la economie și care să aibă, măcar după 20 de ani O IDEE, atât vreau, un singur om, cu o idee.

Cum spuneam, m-am uitat la oamenii de la televizor. Politicieni, ziariști, dătători cu părerea. Și am constatat că singura lor calitate este costumul. În rest-un conținut gol, o papagalicire a ceea ce-au citit prin ziare și zvonurile pe care le-au auzit, de la unul de la altul. Atât. În țara mea nimeni nu are nici o idee, nimeni nu inventează nimic. Sîntem o țară de oameni care au citit multe cărți și care se fălesc cu asta, fără ca cititul să ne fi ajutat să creem noi înșine ceva. Nici cu marii oameni de știință români nu mă mai mândresc. A trecut mai bine de un secol de la inventarea Penicilinei și de când a zburat Vlaicu. De atunci am inventat ce? Cum să supraviețuim și mâine?

Acum avem o dilemă: sacrificăm bugetarii, sau taxele? Pentru mine asta este sinonim cu sporim numărul de sinucideri, sau falimentăm tot și ne ducem naibii. Ce să fie?

Advertisements
Comments
 1. Leo says:

  :)))))))))))))))) parca o si vad pe Dana Grecu muscand nervoasa din invitati , sau stand aplecata asupra lui Boc cu un cutit si o furculita :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  chiar m-ai facut sa rad pe ziua de azi 😀

 2. Ana says:

  Diana..no comment

 3. Corina says:

  La anul, se vor arunca multi de la balcon, asta daca mai au rabdare pana atunci….

 4. nimrod says:

  De la primul zbor al lui Aurel Vlaicu (1910) se va împlini un secol abia în iunie, adică luna viitoare. Penicilina, după ce că e mai tânără, a mai făcut şi politică… Sau poate tocmai de asta.

 5. nimrod says:

  PS: Iar lui Ţiriac ce-i pasă?! Acu’ e la Madrid, la turneul fetelor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s