1 an de Radio 2110 și de blogăreală

Posted: March 11, 2010 in Despre radio, Internet si blog-uri

Deși mi-am făcut blog prin 2007, nu m-am gândit că aș putea să scriu mai multe pe el, decât să-mi public în serial cartea despre radio, RADIO & SHOWBIZ. Abia pe 31 ianuarie 2010 m-am gândit să scriu și altceva și de-atunci a început să mă prindă bloggăreala, deși nu scriu chiar în fiecare zi, uneori nu scriu o săptămână sau chiar mai mult. Pentru că nu scriu nici la metru, nici la normă. De fapt, mai bine nu scriu dacă nu am nimic de spus. În plus, nu mă simt obligată să comentez fiecare știre și fiecare eveniment monden, sau să-mi arunc năduful pe unul sau pe altul.

Inspirația mă prinde de obicei pe la 1 noaptea, de aceea multe dintre articole sînt scrise atunci. (Și da, n-o să scriu veci cu “sunt”, pentru că așa vorbea bunică-mea și am considerat că am trecut de stadiul acela, de unde să știu că Academia Română va adopta moda retro! :))

Mă uit la blog stats și constat că am ajuns la peste 100.000 de vizionări și că am scris mai mult de 200 de articole. I’m sooooo happy! 🙂

La o lună după blog mi-a venit și ideea unui post de radio online și așa am creeat Radio 2110, i-am făcut și site, ajutată fiind de bunii mei prieteni Adriana, Oana, Adi și Liviu. Ascult zilnic piesele care vin de la casele de discuri și mă uit prin topuri, mai ales prin cele americane. De aceea, să nu vă mirați dacă nu mai auziți piese de-abia acum difuzate în FM-ul românesc, probabil că pe 2110 s-au fumat demult…mda, e o realitate, nu e nici o șmecherie sau vreo mare laudă …este ceea ce am constatat în anul care a trecut și atât. Cel mai rău îmi pare că sînt atât de multe piese bune, care nu vor ajunge niciodată la urechile ascultătorului de FM, fie că playlistarii nu au auzit veci de ele (pentru că se mulțumesc doar cu ce primesc pe tavă, de la casele de discuri), fie că nu le remarcă, lucru ușor de înțeles.

Încercam zilele trecute să fac o teorie despre cum să recunoști un hit și mi-am adus aminte de antrenamentele pe care le făceam pe vremuri, la Uniplus și la Radio 21, încercând să ghicesc toate extrasele pe single de pe un album. Îmi reușea cam în proporție de 99%. Și mizam doar pe instinct. Dacă ar fi să fac astăzi niște reguli, aș spune așa: un hit poate fi recunoscut din prima, dacă este ceea ce eu numesc “un hit evident”. Adică o piesă pe care atunci când o asculți pentru prima oară vrei s-o incluzi în playlist, orice ar fi, chiar dacă nu mai ai loc, chiar dacă trebuie să scoți alte piese, indiferent de ce trebuie să faci. O piesă pentru care te dai peste cap și pe deasupra știi sigur c-o vor cânta toți ceilalți.

Apoi mai e piesa de care nu ești foarte convins dar te trezești a doua zi fredonând-o și nu-ți iese din cap. Te gândești că trebuie să fie o piesă bună totuși și o testezi.

Și mai sînt piese care îți plac numai ție și ești conștient de asta, dar încerci să le impui, pentru ca ți se par valoroase. Din păcate, nu poți impune nimic pe un radio online, însă o dai, pentru cei câțiva ascultători, pe care îi respecți și ți se pare că îți seamănă la gusturi, din moment ce-ți ascultă zilnic radioul. Uneori ajunge hit, alteori nu, e un risc. Cea mai mare bucurie e atunci când ajunge super hit în alte țări 🙂

11 martie 2010. A trecut un an, nu-mi vine să cred. Mulțumesc echipei și mulțumesc celor care m-au susținut și încurajat. Mulțumesc ascultătorilor radioului și cititorilor de blog. Have fun and… die hard! 🙂

Advertisements
Comments
  1. Adriana says:

    Şi noi iţi mulţumim, Diana. Ai un sufleţel tare frumos şi un stil aparte de a motiva oamenii. La multi ani radioului si site-ului! We love U, little one:)

  2. Oana says:

    HAPPY BIRTHDAY TO U, DEAR RADIO 2110! BRAVO VOUA!

  3. Micai says:

    La mulţi ani, bre, radioule! Emisie neîntreruptă şi playlist inspirat îţi doresc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s