Oscar, femei, criza și Discovery Channel

Posted: March 10, 2010 in Life

Sînt atâtea subiecte despre care aș vrea să scriu în fiecare zi, atâtea lucruri care îmi trec pentru o secundă prin cap, atâtea raționamente, (logice sau mai puțin logice), dar până la urmă decid să le las acolo de unde vin, în mintea mea, să dospească, să mai prindă rădăcini, că poate într-o zi am să scriu despre ele. Numai că ziua aceea nu mai vine, trece luna, trece anul și tot nu mă hotărăsc. Așa că azi am să scriu câte ceva fără să analizez prea mult, idei, așa cum îmi vin în minte.

Premiile Oscar – mare subiect, că a câștigat o femeie regizor… eu am adormit la finalul filmului ei (The Hurt Locker). Mai degrabă m-a fascinat filmul lui Tarantino, pentru că aici trebuie să ai geniu, nu sexul potrivit…și să mă ierte Dumnezeu, dar Mo’Nique, negresa care a luat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar (filmul Precious) n-a făcut cine știe ce, noroc de culoarea pielii, care a determinat-o pe Oprah Winfrey să-i facă o reclamă colosală în talkshow-ul ei, urmărit de milioane de americani.

Cât de tare a fost Sandra Bullock că s-a dus să-și ia Zmeura de Aur! S-ar fi dus și dacă nu ar fi fost nominalizată la Oscar?

Sărind de la una la alta – primesc azi pe mail un articol de pe un blog, despre o femeie care susține că se simte mai bine fără tocuri cui și că le admiră pe braziliencele corpolente, în șlapi și fără machiaj. O altă extremă, adică. Mă întreb când vom scăpa de clișee, de femeia regizor, bărbatul regizor, femeia-femeie și femeia-bărbat… parcă am vorbi despre specii diferite. Personal îmi trăiesc viața după cum simt pe moment, uneori mă fardez și mă îmbrac, mă duc la mall ca o pițipoancă veritabilă și mă zgâiesc la toate nebuniile, alteori ies în șlapi și-mi protejez ochii de fardurile promovate atât de agresiv peste tot. Respir în felul meu, fără a mă gândi ce crede lumea, fără a face filozofie pe tema asta. Pur și simplu exist și mă manifest după sufletul meu.

Tembelizorul. O mare invenție. Dar vreau să renunț la 90% dintre canalele oferite. Vreau un pachet care să conțină Discovery, Zone Reality și National Geographic. Așa le-am și sortat. Dacă vreau să mă uit la știrile Pro Tv de exemplu, trebuie să butonez serios, ca să ajung la capătul listei de canale. Din păcate însă, am observat că în ultima perioadă sunt multe reluari pe Discovery. Aștept noutăți. Și visez la ziua în care știința o va lua în clasamente de audiență pe Bianca lui Bote! 🙂 Nu-mi vine să cred ce fac fetele ăstea pentru a deveni vedete. Și nu-mi vine să cred că le și merge, asta e și mai grav.

Criza…mă uit pe net, că în Detroit încep să dărâme cartiere părăsite și mă gândesc dacă scenariul va fi posibil și în București.
Vânzările de mașini au scăzut incredibil, nimeni nu ar fi prevăzut ceva atât de drastic. Încep să visez la un trafic omenesc…în același timp mă gândesc și la atâtea vieți, atâtea destine… Încotro? Oare criza ne va salva de la degradare sau ne va băga și mai mult în mocirlă? Ne va uni sau ne va despărți iremediabil, fiecare pentru el?
Și oare chiar e nevoie de atâtea produse diferite, de atâta consum? Și de ce comercianții câștigă mai bine decât producătorii? Vom reveni la normal vreodată? Dar ce este normalul, doar o altă categorie?

Reuters cere declansarea procedurii de insolvență pentru Realitatea TV si NewsIn, după ce anterior, agenția de presa Mediafax a solicitat si ea intrarea in insolvență a televiziunii Realitatea TV, pentru datorii de 50.000 de euro. Ce înseamnă să fii bogat, să fii Vântu? Ce înseamnă să nu plătești pentru tot ce ai? Să fii privit ca un om bogat, fără să fii? Toți oamenii bogați de care aud au datorii mari, nu plătesc salariile, angajații, serviciile. Până la urmă, cât de bogați sînt?
Aș mai scrie, mai am subiecte, dar am sărit cam mult de la una la alta astăzi. BRB.

Advertisements
Comments
 1. Leo says:

  Ultima parte e buna de tot , chiar ai dreptate … nu stiu cum se face ca majoritatea oamenilor “bogati” au datorii imense de ordinul sutelor de mi de euro , insa ei tot bine o duc …
  In majoritatea cazurilor auzi odata la tv despre asta si dupaia gata , ca si cum s-au sters toate datoriile cu buretele …
  chiar crede cineva ca “ei” isi platesc datoriile ca toti muritorii?

 2. Oana says:

  you’re right! din pacate… as fi vrut sa pot sa nu-ti fi dat dreptate, dar nu am cum! asta e realitatea noastra….

 3. Adi says:

  Problema lui Sorin Ovidiu Vantu cu Realitatea-Catavencu e mai veche, a inchis ziarele Cotidianul si Business Standard, a renuntat la programele locale Radio Guerrilla din Timisoara, Iasi si Cluj, a vandut revista B 24 FUN, iar mai nou se schindeaza Academia Catavencu (Mircea Toma si mare parte din redactie vor sa faca alt “Catavencu”). Trustul a fost ori pro Basescu, ori pro Geoană (e deja celebra vizita lui Geoana la jacuzzi, acasa la Vantu inainte de alegeri)

  Ce Pro TV? 🙂 Pe telecomanda am asa:
  1. National Geographic Channel
  2. Discovery Channel
  3. Euronews
  4. The Money Channel
  6. AXN
  7. Hallmark Channel
  8. MGM (Metro Goldwyn Mayer)
  9. TCM (Turner Classic Movies)

  PS: La multi ani Radio 2110, pe 11 martie 2010 aniversam 1 an de la prima emisie!

 4. Diana Singer says:

  wow! ai dreptate, uitasem ca astazi se implineste un an de cind am infiintzat radioul. am sa scriu ceva despre asta. stay tuned 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s