Filmele care mi-au placut

Posted: February 5, 2010 in Filme

Ma uit la filme de citeva zile, nu ma mai satur. Din lista celor nominalizate la Oscar va recomand exceptionalul Avatar (pe care e bine  sa-l vedeti la cinema), excelentul Inglourious Basterds, capodopera lui Tarantiono m-as avinta sa-l numesc, desi ma intreb de ce am lacune asa de mari la istorie si nu stiam DACA MACAR s-a incercat vreodata aducerea tuturor sefilor Gestapo, in frunte cu Hitler , in aceeasi cladire, in acelasi timp.

Mi-a cucerit sufletul filmul The Blind Side, in care Sandra Bullok face un rol de exceptie, iar scenariul este foarte bine scris (atentie insa, sensibiloasele vor varsa citeva lacrimi) si An Education, un englezism greu de digerat, nu-l recomand decit intelectualelor care cauta confirmarea la “iata de ce e bine sa nu te mariti de tinara, mai bine faci cariera!”.

Gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 7 martie si va fi prezentata de Alec Baldwin si Steve Martin. Pun pariu ca va cistiga Avatar.

Restul filmelor nominalizate nu le-am vazut, dar mi-am propus. Am urmarit insa 3 filme horror, care mi-au demonstrat ca in sfirsit calitatea s-a intors in acest gen. Cel mai bun este CASE 39, pe care vi-l recomand cu toata responsabilitatea (Renee Zellweger face un rol de mare exceptie, de parca n-ar fi interpretat-o niciodata pe Brigitte Jones).

Am mai vazut 2 horror-uri bunicele: The Stepfather si Daybreakers (dar pe ultimul nu l-as recomanda celor care nu inghit timpeniile cu vampiri).

Cam atit. Daca mai vad ceva demn de cheltuit vremea, revin. Cheers!

Advertisements
Comments
 1. Oana says:

  Case 39 mi-a placut si mie mult. Si Daybreakers e interesant. Inglourious basterds nu m-a impresionat, insa. Avatar sper sa il vad. Incearca The book of Eli. Aaa, si A perfect gateway o fost fain. Subscriu intocmai la The Blind Side!

 2. LiaLia says:

  Văd că rămân printre ultimii care nu a văzut încă Avatar 😀 Eu în ultimele luni am băgat numai comedii, de la clasica Petrecerea lui Peter Sellers la toate filmele lui Will Farrell (I’m a biiig fan!). Din astea noi am văzut și mi-a plăcut The Hangover și m-a făcut să visez frumos The Imaginarium of Doctor Parnassus. Am văzut aseară și Sherlock Holmes dar în afară de Robert Downey Jr nu m-a dat pe spate filmul și ideea. Oricum, nu sunt in the mood for drama, nici de horror. Inglorious Basterds mi-a plăcut în ideea în care îl ador pe Tarantino, deși nu îl consider his masterpiece. Povestea din film nu a existat, cel mai cunoscut complot împotriva lui Hitler s-a întâmplat în 44, pus la cale de niște generali de-ai lui (care mai rataseră câteva asasinate). Despre asta e alt film, cu Tom Cruise, “Valkyrie”.

 3. LiaLia says:

  Avatar=a fucking shit..chestie de gust

 4. Diana Singer says:

  Mi se pare foarte misto ideea din AVATAR: sa poti sa intri in pielea unui personaj si sa-ti traiesti viatza intr-o alta forma, pe o alta planeta, mult mai buna, eheee…nu ma prind insa de ce asta i-a bagat in depresie pe americani! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s