A doua zi de 4Tuning Festival

Posted: October 4, 2009 in Masini

A 2-a zi a festivalului 4Tuning s-a soldat cu un accident (o masina a lovit parapetul si s-a lansat in niste spectatori care s-au ales cu ceva picioare rupte), premierea celor mai buni 8 piloti de drift si cu mult fum la sfirsit, cauzat de burn out-uri demonstrative. Preferatul meu a fost Onofrei, desi n-a cistigat el.

S-au premiat si niste masini tunate, desi nu pot sa spun ca mi-a placut una in mod deosebit, dar in ansamblu: super tare! Sint fan! Saptamina viitoare ma duc si la Vitanis!

IMG_1689

IMG_2055

IMG_1785

IMG_2083

IMG_1715

IMG_1961

IMG_2031

IMG_2040

IMG_2058

Advertisements
Comments
 1. Adriana says:

  Veri fun asta cu accidentu! Din ce vad io in poza, mi se pare o inconstienta. In primul rand din partea organizatorilor, k aia de fac talentele astea(in sfarsit in spatiu organizat!) oricum sunt. Da ar fi bine sa fie doar p pielea lor, nu si cu spectatori prin preajma. Copii mici in carca la tatici nu erau ? :d Mai bine dardai de frig la un concert decat sa dardai k sa ii vad p paraleii astia. Pe care daca ii iei la bani marunti…numa cocosi nu sunt. (Ieri in trafic… a trecut un bou d-asta p langa mine. Gonea cu un Porsche. Eu eram pe bicicleta si vita a claxonat k sa ma sperie. Vai, ce se dixtra el !Avea si o viteza d aproape m-a aruncat p trotuar. Si eu sunt inconstienta,ok,da pe pielea mea.)

 2. LiaLia says:

  Mey, dar ce pasiuni machist-agresive ai :))) Io nu sunt de acord cu Adriana decât la faza cu tătici cu copii în cârcă. La orice concurs de genul ăsta se pot întâmpla şi accidente, din păcate. But it comes with the territory. Imbecilul de pe stradă nu intră (sau nu ar trebui să intre, cel puţin) în categoria pasionaţilor adevăraţi.

 3. leo says:

  Foarte bine a spus Lia , organizatorul are responsabilitatea de a securiza zona si de a pune garduri de protectie , banda , cauciucuri etc , ceea ce s-a si intamplat la acest concurs si la mai toate organizate de 4tuning , insa marea responsabilitate vine din partea spectatorului , sa fie atent la masini nu la pasarile de pe cer astfel incat sa se poata ferii cand vede ca masina a scapat de sub control (si acest lucru se poate fiindca intr-un circuit asa de mic masinile in drift nu au viteza mare ) , sa nu stea in zonele periculoase, sa nu lase copiii prea aproape de circuit etc. este prima data cand s-a intamplat un mini incident la o asemenea competitie(drift) si imediat s-a intervenit cu ambulanta care era de fatza . Tin minte ca acum 1 an la un concurs de rally (CNR sau VTM parca) din romania , un pilot a spulberat vreo 7 ,8 spectatori , care stateau intr-o curba periculoasa , iar pilotul si-a continuat cursa mai departe fiindca el nu avea nici o vinza… vina era numai a spectatorilor care desi au fost indrumati de catre organizator sa se dea din aceea curba au insistat sa ramana acolo , ba chiar s-au mai si certat ….(asta ca sa stabilim a cui e vina cand este vorba despre un concurs legal ).
  In al 2 lea rand , cei care participa la concursuri de indemanare si liniutze (drifturi , accelerare pe 402m etc) , sunt super baieti 90% dintre ei (eu ii cunosc foarte bine pe majoritatea) …. nu fac parte din categoria terbilistilor , si “shmekerilor de magheru” , nici nu sustin teribilismele la volan , si incurajaza doar cursele in cadru legal .
  In alte tzari driftul este un sport foarte popular , strange mai multi spectatori ca la meciurile de fotbal (japonia , china , anglia , ungaria etc etc) , in romania a inceput sa ia amploare in ultimii 2 ani , numai ca este foarte greu deoarece noi nu avem nici macar un circuit pe care sa se faca antrenamente , noroc cu cei care mai organizeaza asemenea evenimente. Daca nu stiati , un roman (Florin alias Tengu) este multiplu campion international de drift , norocul lui a fost ca statea in alta tara unde existau mai multe circuite si a putut sa se antreneze , dar de anul acesta a venit inapoi in romania , sa faca popular acest sport si la noi , si din cate vad reuseste cu succes , dat fiind faptul ca desi era frig si ploaie lumea se uita ca la urs la masinile care baletau pe pista (multe femei , barbatii in toata firea , nu numai pushtani ) si au ramas pana la final , semn ca le-a placut.
  In concluzie spun ca nu este frumos sa vorbim in necunostinta de cauza si sa-i bagam pe toti in aceeasi oala .

 4. Nana says:

  Mah, e bine ca se organizeaza concursuri dinastea. Macar sa nu mai faca fitze pe strazile din Bucuresti. Sa-si verse nervii acolo :)) Desi aia din trafic fac parte din alta categorie de “jmekerashi”

 5. cristi says:

  Ehh…da loganul meu ce are? 😛
  Ce nu e si el masina? Ma rog…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s