Muzica inteligenta fraaaate! :)

Posted: September 10, 2009 in Playlist

Intotdeauna mi-a placut Raku! Super versuri ce face, iar clipul asta e incredibil de misto filmat, felicitari, keep on going boys!

Si o poveste frumoasa, din partea artistilor din clip:

Arhipelagul japonez este format din peste patru mii de insule care, se spune, s-au format din picaturile de apa oceanica ce cadeau de pe sulita zeului Isanagi. O insula este practic varful unui munte aflat sub ape. Astfel, ea se supune ritmurilor pamantului, iar contactul cu apa si cerul o fac extrem de sensibila. Japonezii insa considera ca apartin unui regat solar, deoarece imparatul lor este descendentul divin al Zeitei Soareului. Din aceste motive, in Japonia a fost indelung practica adoratia Soarelui, ulterior adoptand ca emblema pe drapelul national Soarele.
Contrar acestui izvor spiritual, timp de doua secole si jumatate, shogunatul lui Tokugawa a inchis Japonia fata de restul lumii si a impus un sistem rigid de control al cetatenilor. Au izbucnit lupte feroce intre diverse factiuni si abia la 1877, odata cu infrangerea fortelor conservatoare ale samurailor lui Takamori Saigo, a fost unficata tara. Este necesara o noua ordine ce urma sa fie contruita din temelii si un numar impresionant de oameni, oprimati in timpul shogunatului, erau dispusi sa-si asume aceasta responsabilitate.
Un proverb popular din aceata perioada spunea “daca spiritul e puternic, totul poate fi realizat”. Pe fondul acestei schimbari, experimentari si oportunitati, se naste Morihei Ueshiba, la anul 1883. Tanabe, locul de nastere al lui Morihei, un sat de pescari si fermieri, se afla in inima unei regiuni in care isi au originile cele mai vechi radacini ale misticismului japonez.
“Eu nu am dusmani, Respir odata cu cerul si pamantul. Universul este in interiorul corpului meu. Cand iau sabia, sabia si cu mine suntem unul si acelasi.” spunea O’Sensei MoriheiUeshiba multi ani mai tarziu.
Pornind de la artele martiale traditionale practicate altadata de samurai, Morihei Ueshiba, punand in evidenta calitatile su performantele lor tehnice, integrandu-le valorilor umane, a realizat un traiect urias, trecand de la artele martiale pur fizice la arta martiala spirituala.
Traducerea cuvantului AIKIDO are multe interpretari, AI poate fi interpretat ca armonie, uniune,intalnire, coordonare, KI se asimileaza notiunii de energie vitala, iar DO poate fi interpretat drept cale sauvoce. O interpretare ar fi calea armoniei energiilor.
“Aikido nu se explica, se practica si se traieste.”Scopul Aikido- ului este implinirea fiintei umane in tot ceea ce comporta cunoasterea de sine, a celor din jur, raportul cu natura, respectul pentru dragoste si om, pentru viata, pentru traditii, cultura si pace.
Morihei Ueshiba spunea: “scopul Aikido-ului este de a ne armoniza cu universul,transformandu-ne intr-un element integrat in univers”

Advertisements
Comments
 1. fcb says:

  da, raku rulez

 2. leo says:

  misto si videoclipu’ si melodia 😉

 3. riimaruca says:

  interesant, si imi plac oamenii care stiu sa creeze …orice !

 4. Nana says:

  Nu pot sa creeeeeeeeeed. Ii adooooooor!!! Si pe tine de adoooor! Chiar zilele astea am tras cu arcul si am citit si despre aikido pt ca m-am jucat cu o sabie. Stand cu nasul prin carti, mi-a atras atentia termenul de Raku. Este o tehnica folosita la initiere. Daca imi amintesc bine, inseamna ruperea dintre maestru si initiat. Deci Raku iz za beeeeeest!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s