Cind vine cutremurul

Posted: April 15, 2009 in Life

Cind vine cutremurul? Aceasta e intrebarea. La ordinea zilei. A aparut unul la OTV intr-o zi si a spus ca el prevede cutremurele tuturor timpurilor si ca simbata va fi cutremur. Aha! Vai! Gata, cutremur, sa fugim!

“Pai de unde stii ca are dreptate?” “Pai l-a prezis si pe ala din ’77!”. “Hai mai, fugi de-aici cu cutremurele tale! Am auzit si eu, ca va fi simbata, la 11 dimineatza’. “La 11? Chiar?  I-auzi Radu, la 11 sintem pe autostrada, da?”. Aceasta a fost discutia mea cu cineva, vineri seara, intr-un club bucurestean. Nu stiu daca respectiva era a doua zi la 11 dimineatza pe autostrada, dar stiu ca a fost un cutremur mic, simbata pe la 5 dupa amiaza. Deci a stiut, e clar, nu? Traiasca OTV-ul!

Ma intreb insa cite cutremure de intensitate mica au mai fost si nu m-am uitat dupa ele pe net. Cind spunem cutremur ne referim la unul catastrofal, care sa darime blocurile din Bucuresti, nu? Cine ce cutremur mare a prezis pina acum? Adica sa apara la tv si sa spuna: “Simbata e cutremur” si sa chiar fie unul mare, ca cel din ’77? Nimeni. Doar supozitii, doar ghicitori care baga lumea in sperieti.

Daca ne suparam fiecare putem sa prevedem cutremure si apocalipse. Eu de exemplu nu stiu cum m-am autoconvins ca de cite ori e cutremur in Iran a doua zi e si la noi si stau si urmaresc stirile s-aud daca n-a fost cumva acolo. Iar asta o spun ca sa nu credeti ca as fi cumva o persoana care nu e cuprinsa uneori de ginduri negre, care nu crede in superstitii, in fantome (ah nu, in astea chiar nu cred!), in premonitii si nu-si face calcule alambicate de cutremure si catastrofe sau accidente (era sa am un accident de exemplu cind veneam de la Borsec  si de-atunci nu mai cumpar deloc apa minerala din statiunea cu pricina, nah!:)

Ceea ce doresc sa repet este ca nimeni n-a prezis nimic exact pina acum, nici Nostradamus, nici Lenoir, nici Hancu, nimeni. Doar Dumnezeu stie ce va fi miine. Asa ca hai sa fim mai buni azi!

Si pentru cei slabi de inger: la cutremur se darima blocurile cu bulina, asta e clar. Dar ati vazut cum sint construite blocurile noi? Eu nu m-as muta in cele facute de ANL :))

Advertisements
Comments
 1. Gaby S. says:

  Sa presupunem prin absurd, deci SA PRESUPUNEM prin ABSURD:D ca ar sti cineva despre acest mare cutremur ca vine la ora 11 dimineata intr-o sambata. Pai fratilor, la ce trafic e in Bucuresti ( si nu numai) nu mai vb de intarzierile trenurilor etc etc… nici cutremurul nu ar veni la timp:)) si in alta ordine de ideei mai era o tipa Carmen Hara, ce se jura ca o sa gastige Rusia la europene si ce sa vezi:D teapa:D asa ca…hai sa ne bucuram de primavara ce vine, de o plimbare in parc, de o privire, de un zambet…catastrofele…sa le lasam pentru mai tarziu:) BUCURATI-VA DE PRIMAVARA, DE TOT CE E FRUMOS SI NE INCONJUARA!!!

 2. Nana says:

  UITE ACUM! 🙂 A fost destul de zgaltaitor 😀 pfffuai

 3. Diana Singer says:

  Si l-a prezis careva? NU! Exact ce spuneam mai sus…si apropos, azi a fost cutremur si in Iran, de 4,6 grade, cu numai citeva ore inainte sa fi resimtit cutremurul la Bucuresti:)
  amanunte despre cutremurele din 25 aprilie 2009 gasiti aici: http://earthquake.googlemashups.com/

 4. Lulu says:

  Mai, OTV-u a zis ca o sa fie intr-o sambata cutremuru! Deci gata, o sa le dau crezare de acum inainte. 😀 Asa ca, de aseara, a devenit postul meu preferat. M-am uitat la editia speciala si… am aflat k cutremuru a durat 5 MINUTE ! Gizas ! Da’ or fi luat in calcul si “avântul” pe care si l-a luat tremuriciu :)))) Ehe, daca dura ataaaat, nu mai exista OTV-u care sa anunte!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s