Scrisoare deschisa catre Albert Einstein

Posted: March 16, 2009 in Pentru sceptici

Draga Einstein,

sint o fraiera din Romania care vazind ca toata lumea ii scrie lui Mos Craciun s-a gindit sa-ti scrie tie. Se spune ca, spre deosebire de tine, Mos Craciun inca exista. Dar, spre deosebire de acesta, pe tine te-am si vazut in carne si oase (ma rog, omenirea, ca eu nu existam da’ te-am vazut la televizor si esti unu’ singur, nu multiplu, ca mosu).

Ai ajuns una dintre cele mai cunoscute figuri de pe mapamond, iar poza ta o mai pun uneori pe mess, asa, in memoriam, sau cind vreau sa ma dau desteapta, desi nu stiu fizica (aia cuantica m-a depasit complet), iar la mate am ramas corigenta in clasa a 7-a! Atunci m-am apucat sa scriu primul meu roman, despre o karatista proasta care o ardea cu motociclisti spatiali.

Intre timp s-a descoperit internetul. Nu stii ce-i aia, dar iti spun eu ca ti-ar fi placut conceptul! Inventatorul n-a primit insa premiul Nobel, ca de altfel o gramada de alti tipi cu inventii fara de care n-am putea trai astazi.

Acum toata omenirea sta la computer si isi transmite mesaje. Unii si-au facut blog si scriu pe el ca la ziar, sintem aproape o lume de ziaristi. S-au mai inventat telefonul mobil si naveta spatiala, dar sa stii ca nu l-am gasit pe Dumnezeu in Univers, doar niste gauri negre care credem ca ne-ar ajuta sa-l gasim, inca sintem in cautari.

Nu stim nici acum daca ai avut dreptate cu teoria pe care ai cautat-o pina in ultima clipa, dar ne-a ramas in minte aia cu relativitatea. De-aia ma bazez ca aceasta scrisoare va ajunge la tine. Daca da, da-mi un semn. Sint curioasa sa stiu ce idei ti-ar mai veni in 2009!

O fana.

P.S. Am citit undeva ca un tip pe nume Eric Schmidt, CEO la o companie de soft a spus ca “daca internetul ar fi fost o stiinta traditionala, Berners-Lee (cel care l-a inventat) ar fi cistigat un premiu Nobel”. Ce zici de asta?

Advertisements
Comments
 1. wizz says:

  Very funny. Pe cand fragmente din cartea aia, cu karatista proasta care o ardea cu motociclisti spatiali?

 2. Dear Diana,

  Everything is relative, besides E=mc2.
  Regarding the black hole, i’d received a twitter about a guy called Nastase who discovered it. He’s from your country and since then tries to cover it.

 3. Marlo says:

  Moş Crăciun este tot un fel de Einstein dar cu PR mai bun şi lipsă accent!

  Hello!

  Super blogul tău! 🙂

 4. Diana Singer says:

  Hello! Si blogul tau e misto! Si am vazut o fotografie super faina, din Sibiu cred. felicitari fotografului:)

 5. Marlo says:

  Thanks! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s