Al saselea simt

Posted: March 15, 2009 in Pentru sceptici

Pentru cei care mai indraznesc sa viseze, iata un filmulet super interesant despre tehnologia viitorului si despre ceea ce autorii au numit al saselea simt…oare ne va folosi? Se joaca de-a Dumnezeu, ne invadeaza intimitatea, vom gindi mai putin si vom fi mai putin creativi cu ajutorul masinariilor viitorului?

Advertisements
Comments
 1. Lorelai says:

  Buna Diana,

  Super interesant filmulet!
  O singura obiectie: nu vreau sa par pedagoga, dar se scrie “de-a” si nu “dea” 🙂

 2. Diana Singer says:

  deh, oboseala mai Lorelai (vrei sa fiu si io pedagog? se scrie Lorelei:))))))))))))))))
  dar… atit?”interesant”, asta-i tot ce ai d e comentat? 😦

 3. Nana says:

  Viziunile unor scenaristi si scriitori incep sa prinda viata. Poate de aceea, intr-un fel, nu este socanta aceasta evolutie a tehnologiei.

  Primul lucru la care m-am gandit a fost ca tipa din filmuletul asta va fi foarte bogata 😀 Mi-a mai atras atentia faptul ca sublinia ca aceasta inventie nu va costa mult. Deja, ii fac reclama 😀

  In alta ordine de idei… este ceva normal ca tehnologia sa evolueze. In ziua de azi, cum ar fi lumea fara Internet si telefoane mobile? Putem arunca o privire in trecut ca sa vedem, dar astfel de inventii ne-au “usurat” foarte mult existenta. Accesul la informatie este mult mai usor. Depinde numai de noi daca folosim inventiile astea intr-un mod productiv sau nu. Din pacate, oamenii au tendinta de a fi mai mult distructivi si egoisti. Exact ca in desenele animate 😀 Apare cate un personaj rau care vrea sa cucereasca lumea.

  Deja, suntem mai putin creativi. E un subiect complex. Dar eu zic ca depinde si de educatie, anturaj si dorinte. Cine vrea cu adevarat se ocupa de dezvoltarea intelectuala si de evolutia spirituala 🙂
  Probabil ca ne va folosi la ceva si acest nou device. Insa, cred ca exista multe alte “device-uri” despre care nu stim ca exista. Nu stim de ce suntem noi capabili daca am avea un creier functionabil 100%.

  Cu siguranta, intimitatea noastra e pe cale de disparitie. Intrebarea e daca se intentioneaza lucrul asta sau e doar povestea unui geniu care nu-si da seama ce a inventat. (You’ve created a monster! hihi – of, desenele astea) Oricum, o lume de prosti, de drogati si de stresati e mult mai usor de manipulat. We are in God’s hands 🙂

 4. Lorelai says:

  “Lorelai Gilmore is a fictional character on the television series Gilmore Girls, played by Lauren Graham” (Wikipedia) si da, exista femininul de la pedagog.
  Offf, ofticoasa mai esti si chiar nu te-am corectat cu rautate 😉 , doar imi sarise “dea”-ul ala in ochi.
  Gata, nu mai scriu nimic :-))))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s