“Evenimentul zilei” in anii ’90

Posted: March 4, 2009 in Cartea Radio & Showbiz

evz1

Publicind ceea ce-a scris Simona Catrina despre inceputurile ei in presa (vezi mai jos) mi-am adus din nou aminte de cel mai cel articol pe care l-am citit vreodata, dupa “Gaina care a nascut pui vii”. A apărut in 1993 pe prima pagină a “Evenimentului zilei”, alături de o fotografie a lui Corneliu Zelea Codreanu. Redactorul care semna era un puşti care cred că habar n-avea de capul lui, altfel cum ar fi putut să scrie că l-au sunat la redactie, ascultătorii talkshowului meu de la Uniplus, că un anumit domn Zelea Codreanu vrea să le dea foc la ziar? Iar toate acestea în urma unei ediţii a “Azilului de noapte” în care vorbisem impreuna cu Bobby Torok despre legionari, difuzând şi câteva fragmente din discursul unuia dintre liderii mişcării.
Cam cât de tembel poţi să fii oare să crezi că vine Zelea Codreanu să-ti dea foc la ziar în anii ’90?! L-am sunat pe puştiul respectiv, dar mi s-a făcut milă de el. Sărmanul habar n-avea despre ce scrisese. Mai tare m-am mirat de redactorul şef, care a permis apariţia unui astfel de articol, însă pe vremea aceea, de dragul de a avea pe prima pagină o fotografie şocantă, cred că nici n-a mai citit nimeni conţinutul articolului care o însoţea.
Daca salvati si apoi mariti fotografia de mai sus, puteti citi ce scria in 1993, Evenimentul Zilei:
“In noaptea de vineri spre simbata, numerosi cititori ne-au telefonat sustinind faptul ca la “Radio Uniplus “Capitanul” a amenintat ca va da foc ziarului “Evenimentul zilei”. Ne-am informat si am aflat ca era vorba de veritabilul Capitan, Corneliu Zelea Codreanu, al carui discurs fusese inregistrat in urma cu 56 de ani. Cum pe vremea aceea “Evenimentul  Zilei” nu exista, Zelea Codreanu nu putea ameninta redactia ziarului nostru” (Radu  Dumintrescu)

Advertisements
Comments
  1. LiaLia says:

    Sunt frumoase şi amuzante poveştile, pe alocuri pline de naivitatea aceea entutiastă a acelei epoci. Pentru mine sunt unele nume care au însemnat ceva câţiva ani mai târziu (în 92 abia intram la liceu). Pe Gabriel Stănescu l-am avut profesor de Deontologia presei şi dacă nu a fost chiar rău ca profesor, ca deontolog m-a dezamăgit profund. Dar asta se întâmpla după 2004 🙂 Din cât am studiat eu “fenomenul” EVZ, epoca lui Cristoiu a fost apogeul în tiraj, dar adevăratul jurnalism de investigaţii l-am găsit în perioada Nistorescu. Pe care personal nu-l suport, dar nu poate nimeni să-i conteste nasul pentru oameni inteligenţi şi muncitori, dedicaţi (în acea perioadă) presei în adevăratul sens al cuvântului. Ca să nu mai vorbim de simţul lui pt afaceri, că oamenii ăia buni munceau pe bani puţini, iar el s-a îmbogăţit din EVZ 🙂 Ce e acum EVZ? Din punctul meu de vedere, nu se mai deosebeşte cu nimic de restul fiţuicilor ce apar pe tarabe. Cu maaare tristeţe spun asta 😦

    Faza cu Zelea Codreanu e absolut genială :)))

  2. emil says:

    pha… Ciprian Radavoi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s