082 – Radio&Showbiz: Schnebli, Furdui, Macavei

Posted: March 2, 2009 in Cartea Radio & Showbiz

George Zafiu, Doina Ene, Marius Furdui si restul gastii Radio Contact

Doina Ene despre Radio Contact (partea a 3-a):
“Cu al 3-lea Cristi, Schnebli, o sa va povestesc doar o faza. Cristi prezenta topul, dupa cum bine se stie. Eu, in afara de animatie, faceam si trafic de reclame. Pentru o anumita perioada, topul a fost sponsorizat de Pepsi. Eu insa aveam o campanie Coca-cola, care incepuse anterior acestei sponsorizari si care avea un spot si in timpul topului, spot pe care, evident, trebuia sa-mi aduc aminte sa-l scot la fiecare editie. Lucru pe care nu l-am reusit intotdeauna. Prima data, hai, treaca mearga, Cristi m-a iertat. Ne-am rugat noi sa nu fi auzit Pepsi gafa si gata. Eu mi-am luat angajamentul ca n-o sa se mai intample si ersam convinsa ca asa va fi. Si nu vine bine editia urmatoare celei cu scaparea si pac! Intra spot Coca-cola in the middle of the chart!
“Eneeeeeeeeeeeeeee!!!!” aud eu rasunand pe tot etajul. Imediat mi-am dat seama ca se intamplase din nou, am fugit in studio si m-am asezat pe vine de neputinta vinovata si tardiva remuscare! El si-a tras o palma peste frunte, in timp ce eu as fi vrut sa nu ma fi nascut! Dupa ce i-a trecut furia, atat mi-a zis: “Cocutza! Ce faci Cocutza?” si m-a tot tinut in Cocutza, luni bune.Si Cocutza am botezat si eu o catelusa luata din fata cladirii radioului, in memoria acestui moment antologic. O am si-acum.
Cu Marius Furdui am avut o relatie “furtunoasa”, in sensul ca ne mai impungeam  din cand in cand, el fiind un tip foarte riguros si cu o disciplina pe care eu n-o apreciam intotdeauna, pt ca eram ceva mai nesupusa si contra impunerilor de orice fel, iar faptul ca cineva respecta intocmai niste reguli, nu facea decat sa micsoreze sansele ca ceva sa se schimbe in sensul dorit de mine vreodata.
Pana la urma s-a dovedit a fi un tip cu mult fler, care a fost el cuminte cat a fost, n-a comentat, nu s-a burzuluit, da’ si cand i-a venit bine si a primit o propunere pe masura asteptarilor, a plecat si nu s-a mai uitat inapoi!
Si stia muzica. Stia ’80, stia ’90, era fan italo-disco, un curent foarte prodigios, a adus muzica in radio, ca sa nu ne lipseasca chiar nimic. Si ce daca? A beneficiat de cultura lui muzicala un alt radio!
Alex Macavei e un capitol cu totul si cu totul aparte. Pe Alex l-am preluat din frageda pruncie. Avea 17 ani. Cred ca era prin ’92, daca nu ma-nsel.
Venise la mine cu un prieten, sa-mi aduca o floare, fiindca era fan! Si sa ma intrebe timid daca nu s-ar putea sa faca si el radio. Cand l-am vazut asa inalt, finut, copil, cu o voce de pe-atunci baritonala si placuta, nici n-am mai stat pe ganduri.
Adevarul e ca nici n-am intampinat vreo dificultate din partea conducerii. Si asa a intrat Alex la lectii intensive de radio cu mine, si a fost un elev exemplar si sarguincios! Mi-aduc si-acum aminte si ma-nduiosez, cum l-au podidit lacrimile de ciuda ca ii scapase un blank! Tare cuminte mai era! Si-acum, ce credeti? Injura! Maca stie sa injure! L-am auzit eu injurand! Da’ da nici n-ai cum sa nu-njuri cand iti mananca nervii niste dj care-ti pleaca dupa ce i-ai facut vedete si cand esti pe val! Ar fi fost si ciudat sa-si pastreze inocenta si calmul de-acum 16 ani!
Am avut un rol incipient decisiv in cariera lui. Dar, fireste, au fost si alte momente decisive in  traiectoria lui, si a luat hotararile cel mai bune pentru el, singur, fara ca eu sa-l fi mai conciliat cu ceva. Si asta e meritul lui exclusiv. Sint sigura ca imi e recunoscator si ma maguleste sa cred asta.
Un alt invatacel entuziast a fost Razvan Popescu. Era mereu senin si bine dispus, dandu-ti senzatia ca n-are nicio grija si nu-l poate atinge nimic, in asa fel incat sa-i rapeasca zambetul permanent. Si totusi, la un moment dat s-a suparat si el si a parasit Radio Contact. Pt el am fost si voi ramane Doinici! “Doiniiiiici, ce bine-mi pare ca te-aud!”
Asa-mi zice la telefon.
Si-au mai fost ok multi oameni. Din pacate, nu mai stiu nimic de ei.
In general am avut relatii bune cu toti colegii, doar aveam pretentia ca sint diplomatia intruchipata. Subliniez, cu colegii!”

Advertisements
Comments
  1. nede71 says:

    Pupaturi maxime de la umilul Nicu ,,driver,, …
    Ce amintiri, ce viata frumoasa a fost … intre noi ,,negrisorii,, … spectacole, in tara cu super studioul Jumper … ce am m ai carat de boxe… eeeeeeeeeeee….
    Va pup pe toti si poate facem o revedere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s