071 – Radio&Showbiz: Imi plac mai mult oamenii, decit companiile care-i angajeaza

Posted: February 10, 2009 in Cartea Radio & Showbiz

La data de 1 aprilie 2002 Vadi şi-a dat demisia din funcţia de Director General şi imediat a fost numit în locul lui… Ilie Nastase, deja Director General EDI ROMANIA SA (compania care operează Europa FM).
Vadi şi-a dat demisia, spune el din cauza că: „Radio 21 mergea extraordinar şi presiunea devenise mult prea mare. Poate că realizând ceea ce îmi propusesem am ajuns să constat şi enorma oboseală acumulată. Nu oboseala de radio, ci oboseala să mai fac ceea ce nu însemna radio. 21 ajunsese primul post al Bucureştiului în august 2001 şi a rămas acolo până când mi-am dat demisia. Ultimul sondaj îl plasă la peste 80.000 de ascultători distanţă de Pro FM  şi cu audienţa dublă faţă de Contact. Era pe locul 4 pe naţional, în condiţiile unei reţele minuscule, dar totuşi strângând jumătate din audienţa naţională a mamutului Europa FM. Deschisesem personal cea mai nouă staţie a reţelei, adică Timişoara şi în câteva luni, 21 ajunsese acolo o modă. Erau stăpânii oraşului. Am retrăit la Timişoara stările pe care le-am simţit toţi la începuturi, în 91-94.
Era firesc ca postul de radio să devină interesant pentru tot felul de oameni. E mult mai uşor să iei ceva de-a gata decât să munceşti să construieşti. Într-o zi n-am mai suportat mizeriile şi războiul nervilor … incomodam prea multă lume, se pare aşa că le-am pus în braţe toată munca mea de aproape 10 ani şi a echipei de care nu mi-a fost deloc uşor să mă despart şi am plecat spre propria mea afacere, urmând calea bătătorită de foarte mulţi programmeri de radio, care au căpătat oarecare experienţă- consultanţa. Mă gândeam oricum demult la asta. Fie şi prin prisma faptului că îmi oferă libertatea de a privi global lucrurile şi nu punctual, legat fiind de contractul de muncă cu un singur post de radio. Am avut până acum de lucru cu un post de radio croat, cu unul polonez, sunt în legătură permanentă cu o altă companie de consultanţă din Franţa iar în ţară, probabil că drumurile mă vor purta înapoi la începuturi (hmmm….sună bizar înapoi la începuturi) adică spre Uniplus. E o cu totul altă abordare a problemei, acum… În plus, să o iei de la zero, asta e într-adevar genul de provocare care- mi place. Dacă regret ceva din anii Radio 21, regret drumul spre vârful ierarhiei. Sper să am şansa să repet experienţa asta”.
Spuneam mai devreme că Vadi îşi dorise foarte tare să lucreze într-un post de radio cu adevărat independent. Până la urma a reuşit şi nu într-un post oarecare, ci în postul la care şi-a dorit de prima dată să lucreze, iar Dia l-a alungat spunându-i că mai are ceva de lucrat la voce. Acum se pare că şi-a dres-o destul de bine, hehe şi să sperăm că Uniplusul (transformat din Radio STAR in Magic FM) îi va purta noroc.

Nu ştiu dacă a avut dreptate în ceea ce priveste conflictul lui cu radioul din P-ta Victoriei (acum din str. Horia Macelariu, nah, halal strada ati mai ales!:) ) şi dacă nu cumva îi voi supăra pe cei de la Radio 21 publicând doar varianta lui Vadi. Dar ce conteaza?  Îmi plac mai mult oamenii, decât companiile care care-i angajează 🙂

Dezvaluirile lui Vadi Rus pentru cartea mea nu s-au oprit aici. Dar sintem in 2009 si adaug: dupa experienta de 10 ani la Radio 21 Vadi a facut din Radio Contact ceea ce este Kiss FM azi, iar din Uniplus ceea ce este Magic FM. Anul trecut si-a dat din nou demisia si acum iarasi este pe cont propriu, dar sint curioasa la ce post de radio va ateriza, ca e altul care nu poate respira fara radio…

Recapitulăm. Printre cei care au lucrat la Radio 21 se numără: Cristi Nicolau, Cristina Bazavan, Cristi Dicianu, Gabi Butnaru, Florin Velea (acum la Guerilla, dir. tehnic cred), George Zafiu (acum la Europa FM), Felix Crainicu, Şerban Huidu si Mihai Găinuşă (acum la Kiss FM, Kiss TV si Prima TV). Vali Bărbulescu a plecat la ProFm şi apoi la MCM şi MTV. S-a apucat şi de cântat. Dan Dima are propria agenţie de ştiri din cite am auzit. A facut matinalul la Magic FM fiind inlocuit de Mondenii in iarna lui 2008. Anca Niţă (acum la City FM), Suzana Laurenţiu, cea care scria textele matinalului lui Dima a fost la Burda, România. Ana Maria Lembrau şi Mălina Popa au plecat la ProTv- nu se ştie dacă mai sunt acolo. Mihai Naie din producţie a lucrat la studioul  Media Services- Sony Music. Andreea Billig a lucrat la Zone Records şi la revista Popcorn.

Eu am plecat din 21 undeva pe la începutul anului 1998, dacă-mi amintesc bine. Mi s-a pus pata într-o zi şi am considerat de cuviinţă să fac orice altceva în afară de radio. Eram gata să fug cât vedeam cu ochii, să mă avânt în orice, numai să nu mai aud de programe, de playlist-uri, de DJ. Multă vreme nici n-am mai ascultat radioul sau muzică, de nici-un fel. Descoperisem calculatorul şi viaţa la 200 de km/oră.

Advertisements
Comments
 1. Bree says:

  Vali Barbulescu s-a intors intre timp la Lagardere; acum se ocupa de Vibe Fm si cocheteaza cu arta fotografica.

  O intrebare offtopic : Cristi Nitu pe unde mai e? A disparut de curand din schema Kiss si de atunci n-am mai auzit nimic de el.

 2. Diana Singer says:

  hey Bree! welcome back!:)
  Nitzu e la One FM. Face treaba buna, eu sint fan ONE FM!

 3. Anamaria Lembrău says:

  Hehe, nu Anamaria nu mai e la/in Pro de vreo 6 ani:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s