069 – Radio&Showbiz: Cum l-am cunoscut pe Serban Huidu

Posted: February 3, 2009 in Cartea Radio & Showbiz

N-am vorbit foarte mult despre ştiri şi despre alte emisiuni jurnalistice şi cred că este cazul. Din cauza memoriei lui de elefant, a talentului de cronicar şi a faptului că a ramas în XXI mai mult decât mine am să-l las pe Vadi să punceze câteva lucruri:
„De-a lungul anilor, stilul redacţiei de ştiri a trecut prin diverse etape în funcţie de viziunea editorială a diferiţilor redactori şefi. În cele din urmă, după 99, datorită apropierii de un format CHR (Contemporary Hit Radio) pur, ştirile au căpătat o pondere redusă la Radio 21, reducându-se la 6 buletine pe zi. Însă până atunci au fost câteva demersuri jurnalistice de referinţă, cum ar fi: emisiunea de reportaj radio a Cristinei Bazavan “Sens Unic” parcă se numea (şi dura 6 ore, o să vedeţi ce spune şi Cristina despre ea, ceva mai încolo) şi talk-show-ul Mirunei Coca Cozma (astăzi, în Elveţia, jurnalistă la Television Suisse Romande), în care a rămas de pomină înfruntarea pe care a avut-o cu un Adrian Păunescu înfuriat, sau arbitrarea “meciului” Dinescu – Cataramă în care Dinescu a sfârşit prin a muşca microfonul…la propriu! Poate tot aici ar fi de inclus şi cristalizarea la 21 a primului show matinal cu identitate reală din România, adică „Cronica Cârcotaşilor”. Huidu şi Găinuţă au ajuns să facă un matinal de tip Howard Stern fără să-l fi auzit pe Stern vreodată. Sărind de la una la alta, îmi aduc aminte de o fază genială, când într-o dimineaţă au sunat la o ghicitoare…iar aia a întrebat: Da’ cine e la telefon? Ghici!, a răspuns Şerban. “Pai, nu ştiu”…Da ce fel de ghicitoare esti mata’ dacă nu ghiceşti cine te sună?”

Şi pentru că tot am ajuns la subiectul Şerban Huidu, hai să vă povestesc ce-am păţit eu pentru că l-am chemat în programele mele. Şerban fusese adus în radio de cineva, nu-mi amintesc acum exact (probabil Florin Velea), în orice caz a ajuns cu mine în program. Eu pe vremea aceea, sătulă cum eram de radio şi profitând de faptul că domnul Cranta vroia mai multe emisiuni m-am folosit de ocazie pentru a nu mai fi nevoită să stau la butoane. Inventasem „Natural Born People” care era defapt un program de după amiaza pe care-l presăram cu tot felul de bârfe, can-can-uri, ştiri, învitaţi, interviuri, etc. Şerban era începător într-ale radioului, dar extrem de entuziast. Super! Mi-am zis. Ce bine a picat, hai să facem emisiunile împreună. Pe atunci butonarii nu prea aveau voie să vorbească la microfon, dar eu l-am lăsat, că mi s-a parut talentat. Înca de pe atunci avea o mare pasiune pentru glumiţe şi efecte sonore, nu ştiu de unde şi le tot aduna şi ne strâmbam de râs cu toţii când le ascultam.
Şerban era şi este în continuare un om vesel şi cu mult bun simţ, ceea ce i-a adus apreciere din partea tuturor. Numai Cranta nu ştiu ce-a avut cu el, că m-a chemat într-o zi la el în birou să mă întrebe, cu o falcă-n cer şi una în pamînt „cine-i dragă Huidu ăsta şi ce caută în programele tale?”. I-am explicat că-i băiat bun, pasionat şi că mi-e de mare ajutor. Cumva am reuşit să-l conving, că l-a lăsat pe post.
Când l-am sunat pe Şerban acum câteva luni, după ce nu ne mai auzisem ani de zile m-a întrebat „Diana, eşti mândră de mine?”. Hahahaha. Cică „îţi mai aminteşti la prima emisiune împreună că n-am reuţit să nimeresc piesa de trei ori la rînd?” Era vorba de piesa despre care am mai spus, aceea cu „Girl, you’ll be a woman, soon”. El s-a tot chinuit s-o găsească şi nici cum nu-i ieşea pasienţa. Eu o tot prezentam şi el punea altceva (de pe minidisc-ul cu pricina, ce v-am zis c-a fost horror!). Eu, nebună cum eram pe-atunci am început să urlu: „Cine l-a mai adus şi pe ăsta în emisie, că nu-i în stare să nimereasca un buton?”. Îmi venea să-l strîng de gât, dar a fost simpatic şi l-am „iertat”. Ne-am înţeles apoi foarte bine, după care am început să-l las să facă întreg programul de unul singur. În curând Vadi i-a dat programe separate şi l-a susţinut şi după plecarea mea. Acum e suerstar Bravo lui! Sânt curioasă care va fi următoarea lui mutare, după „Cronica”.

Advertisements
Comments
 1. Vendeta says:

  Multe s-au schimbat de cand ai scris aceasta carte. Mie nu-mi e deloc dificil sa fac un refresh instant fiecarui capitol, ptr altii va fi, insa, destul de dificil. Cred ca o actualizare in timp real a informatiei n-ar fi fost rea. Nu de alta, dar intre timp multi dintre cei povestiti de tine si-au mai schimbat nu numai locatia jobului, ci si statutul, atitudinea, tupeul, multora le-au crescut niscaiva coarne, altora niscaiva cozi 🙂 …Altfel, mi-am reamintit cu placere de Miruna, o voce placuta … stiam ca e in Elvetia, dar ceea ce n-ai spus e ca si in tara nu a lucrat exclusiv in radio, ci a cochetat si cu televiziunea. Cristina Bazavan e, daca nu ma insel, redactor sef al revistei Tabu. In alta ordine de idei, am citit azi pe undeva ca Andrei Gheorghe vrea sa-si faca radio. Poate te auzim pe-acolo, ce zici? :). Te las cu bine, keep walking.

 2. Diana Singer says:

  mai devreme sau mai tirziu, fiecare om de radio talentat si cu suficienta minte in cap vrea sa scape de patronii care nu iau audientza drept criteriu, ci tot felul de fantasme care le trec lor prin cap. il felicit pe Andrei Gheorghe (daca este adevarat ca-si face post de radio) si cu sigurantza, daca ma va chema o sa zic “da” din prima!

 3. valen says:

  Ma bucur sa citesc aceste randuri, care-mi aduc aminte cu placere de vremurile din 95.
  Intre timp am devenit chiar sotia domnului Velea, care asa este, l-a adus in radio pe Serban Huidu, fost fan al emisiunii lui de pe atunci: THE WONDERER, realizata de el impreuna cu Anca Nita ( care acum este pe matinal la CITY FM). Huidu suna in disperare la concursuri, doar ca sa intre in emisie.
  In ceea ce o priveste pe Cristina Bazavan, atunci realiza “Surin Music Talk Show”, in fiecare sambata, la care am participat si eu o perioada alaturi de ea si mr. Huidu….
  Daca imi aduc bine aminte, tu chiar erai cu Vadi in acea perioada, domnul doctor sexy si neterminat… dpdv profesional. Dar uite ca i-a priit drumul pe care a luat-o pana la urma…Sunt curioasa ce urmeaza dupa experienta kiss.
  In ceea ce-l priveste pe Serban Huidu, el uita oamenii din viata lui, si nu ii suna decat cand are nevoie de ceva. Maica-mea i-a scapat de armata si pe el si pe Vadi in acea perioada, fapt ce ma face sa rad mereu pe seama barbatiei lor, intrucat eu am sfarsit lucrand in armata….:))
  De Nick Cocarlea, acel baiat destept, care acum e la Guerrilla imi pare cel mai rau ca nu a avut alta ascensiune, dar asa este viata 😉
  Sa AUZIM numai de bine!

 4. valen says:

  PS
  Felix Crainicu, avea emisiunea de vineri noapte cu trupele care cantau in direct…. E la delta acum daca nu ma insel si mare dansator de salsa, roakerul de felice 🙂
  Imi amintesc de Diana Sarghi, Dan Dima aka Bula si Mihai Pahontu

 5. Mishu says:

  Am vazut ca l-ai mentionat pe Domnul Cranta in cartea ta, Diana. M-am intalnit de curand cu cineva care lucra in vremea aia la radio (nu pe post) si am aflat cu regret ca Domnul Cranta nu mai este in viata. Poate acum il ierti ca ti-a luat din programe.

 6. Diana Singer says:

  Mishu, n-am stiut…incredibil! Era tinar totusi…Dumnezeu sa-l ierte!… eu nu stiu pentru ce l-as ierta, deoarece nu mi-a luat din programe, ci chiar vroia si mai multe emisiuni decit existau…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s