MAGIC NIGHTS – “filmul” evenimentelor. Partea 1: Cum am ajuns la Magic FM.

Posted: January 31, 2009 in Cartea Radio & Showbiz

Desi nu mi-am revenit din soc, o sa incerc sa va povestesc cum s-a infiintat si desfiintat in nici 4 luni talkshow-ul Magic Nights.
Era…vara 🙂 anul trecut, prin august, cind m-am reintors de la Viena si m-am reapucat de treaba la Cat Music, ca director de marketing. Printre atributiile mele era si “introducerea” cu diplomatie a pieselor casei de discuri in playlist-urile radiourilor, asa ca ii cunosteam pe toti playlistarii, multi dintre ei fiindu-mi fosti colegi de radio. Asa se face ca intr-o zi ma intreaba unul dintre ei daca nu as vrea sa fac din nou niste emisiuni. Am ramas pe ginduri. Plecasem din radio de 100 de ani, cu o scirba infinita, care nu credeam ca imi va trece vreodata, dupa cum scriu si in carte. Ce sa fac, ce sa fac? Sa ma reintorc sau nu? Hai sa-l intreb pe Denis Florent, amicul meu, director de programe la Kiss si Magic FM. Asta e strain, nu are parti pris-uri, tra sa fie obiectiv si sa-mi raspunda cinstit. Asa ca hai sa vad ce zice. Primul lucru pe care il rog este sa faca abstractie ca este angajat de SBS si sa ma sfatuiasca sincer, tinind cont ca radio a facut toata viatza lui.
Din pacate se pare ca i-am cerut un lucru imposibil, deoarece n-a reusit sa faca abstractie de locul lui de munca si mi-a spus: ”Me non, my dear” (ca vorbeste o combinatie de engleza si franceza, el fiind nascut in Franta) “daca e sa te intorci in radio numai la noi poti sa vii, exclus sa te duci la alt radio!”. Ooops! ”si trebuie sa vii la Magic fm!”. Ii raspund sa ma lase cu Magic, ca nu-mi place muzica, e veche rau, eu ascult tot ce e nou, ca vechiturile le-am ascultat la vremea lor, sau le stiu de la bunici. A urmat o lunga controversa de ce Magic si nu Kiss. Pina la urma am cedat, gindindu-ma ca Magic este fostul Uniplus (radioul la care am debutat) si ca in cazul emisiunilor de noapte chiar nici nu conteaza pe ce post de radio esti, lumea te gaseste butonind pina prinde un post pe care aude ceva interesant.
Bun, dar acum sa ma intreb pe mine: oare mai am curajul sa vorbesc la microfon? Ca de cite ori ma duceam in vizita pe la vreun post de radio si vedeam studioul imi venea s-o iau la goana…i-am spus lui Denis: stii ce dear, eu nu cred ca pot sa ma intorc la radio, nici macar nu cred ca pot sa ma mai apropii de vreun studio. “hai hai zice, lasa prostiile, incepi emisiunea, ia sa vedem, de pe 8 septembrie!” No way! zic. Si atunci a inceput sa ma sune in fiecare zi. Hai hai, hai hai…si intr-un final am zis: bine, vin…
Aveam sa aminam insa cu o saptamina data inceperii emisiunii, pentru ca tocmai venea Jay Sean in Romania si fiind artistul Cat Music aveam de alergat, cu organizarea conferintei de presa, a interviurilor si a concertului. Stiu ca m-am si certat atunci cu Denis, din cauza organizatorilor, care vroiau sa-i lase doar pe cei de la radio 21 sa-i ia interviuri, deoarece ei erau parteneri la eveniment. Asa ca Denis a dat vina pe mine, ca nu sint in stare sa-i conving. Au urmat lungi discutii cu el si cu managementul lui Jay Sean. Dupa care Denis a scos piesa “Ride it” din playlist. Ah! Mi-a sarit tzandara si i-am scris ca nu mai fac nici un talkshow, la nici un radio!

Advertisements
Comments
  1. mihaiebi says:

    Aştept cu (NE)răbdare continuarea “filmului”.
    Mihai (Bistriţa)

  2. alex says:

    Nu vrem bani nu vrem valuta vrem ca Diana sa… sa scrie mai repede care-i “smenu” cu disparitia singurului program de radio pentru care am avut o placere in a-l asculta.

  3. […] her blog, she recently published two articles ( 1. 2.) about our encounter. They are only for those lucky enough to read […]