059 – Radio & Showbiz: Raoul Russu

Posted: November 11, 2008 in Cartea Radio & Showbiz

Un alt om de care îmi amintesc iarăşi cu plăcere este Raoul Russu. Si el a venit parcă tot prin 1991 şi era extrem de pasionat de muzică. Şi de vorbitul la telefon cu „ascultuelele”, asta ţin minte foarte bine, căci eu aveam program de multe ori înaintea lui şi ştiu că venea mai devreme, să mai dea nişte telefoane…  şi sunau şi fetele ca la balamuc, hehe. Pe urmă şi-a găsit-o pe Gabiţa şi s-a mai potolit, de fapt s-a făcut de-a dreptul familist! Încă de pe atunci îi plăcea să pună muzică în cluburi, avusese chiar şi un contract parcă, cu „Club A”, iar acum nu este nimeni altul decât celebrul DJ Raoul, atât de mediatizat de Radio 21.

Raoul ţin minte că era extrem de calm, stătea departe de agitaţie şi avea stilul lui cald şi prietenos de a-şi face programele. Pe vremea aceea difuza trupe precum INXS, U2, Tears For Fears, Simple Minds, Simply Red, Tracy Chapman, etc.

Iată ce notam eu prin agendele mele despre el: „Ar fi bine să nu vorbească pe text şi te rog, Raul, fără discotecă în programul MUSIC FOR PLEASURE!” sau „Spune tot ce ai de spus când deschizi microfonul, nu fragmenta fraza”, ori:”Duminică, timp de o oră n-ai scos un cuvinţel! În schimb a fost foarte mişto programul.”. Uneori îl criticam mai aspru: „Citeşte prost reclamele, are un ton melancolic şi se bâlbâie, a pus un jingle pe textul unei piese, vorbeşte pe blanc, are un ton monoton, cică:”Hai să vă mai fac şi câteva anunţuri”, repetă programele, pune foarte mult slow”. Ţin minte că nu se supăra, adevărul că un om atât de senin ca el nu prea întâlneşti. E genul împăcat cu viaţa, efectiv!

L-am vizitat de curând pe Raoul, la studioul lui de pe lângă Piaţa Muncii. Tocmai înregistra o piesă cu Răzvan, vocalul de la Krypton. Suna bine şi m-am bucurat că am reuşit să-l văd la lucru! Studioul în care lucrează e simplu, frumos, curat. Lângă masa pe care tronau clapa şi calculatorul, boxele, mixerele şi alte scule se afla şi case-ul lui de DJ. La el am vazut ceea ce nu mai văzusem de multă vreme: discuri de vinyl!

Am plecat împreună de la studio şi am avut ocazia să mă conving că până nici jeep-ul decapotabil, nu făcea notă discordantă cu personalitatea lui, totul, dar absolut totul cadrează cu el, nu s-a dezminţit. E la fel de calm, senin, modest. Doar la claia de păr creţ din cap a mai renunţat, îi place mai mult tuns, hehe.

Când ne-am despărţit (el fugea acasă, la Găbiţa) am promis să ne revedem într-un club, mi-ar place să-l vad la lucru şi acolo.

Raoul este unul dintre cei mai scumpi DJ de pe piaţa românească la ora actuală, alături de cei străini. Mi-a spus asta un prieten care lucrueaza în domeniu şi care se ocupa şi de impresariat. Raoul „a devenit foarte scump şi foarte cerut. Deja pe listele noastre pentu cântări el e la categoria superlux, alături de Maxx şi Manzotti”.

Sunt total îndrăgostită de muzica trance şi de muzica de club în general. Ascult sâmbăta noaptea Radio 21 numai pentru asta. Ciudat că în ultima vreme nu mi s-a mai lipit nici-o trupă de suflet şi nici vreun anumit gen. Oare de ce? Unde sunt fanii de altădată? hehhee… acum genurile muzicale se deosebesc prin bătăi pe minut…

Au trecut mulţi oameni prin radioul acela şi din păcate nu mi-i amintesc pe toţi. Chiar astăzi am vorbit cu Dani Klinger şi încercam să ne mai aducem aminte de ei. Am găsit însă undeva o listă cu acţionarii, să vedem ce mai ştim, pe unde mai sunt. Iată concluzia: Andronescu Valentin – nu mai este, Arnold Marina – traffic manager la Uniplus, Calu Bogdan – Dj şi profesor de liceu, Chivu Sergiu – nu mai ştim, Dumitrescu Robert – este secretar trei la misiunea româna la NATO, Diaconescu Maria Codruţa– producător la B1, Galeriu Monica – e în Belgia, Cristi Ghergus (DJ Z) – are o firmă de publicitate, Homocea Liliana – nu mai ştim, Ionescu Constantin – Uniplus, Klinger Daniel –Uniplus, Lulea Elena – profesoară, Marin Ligia –director comercial la BBC, Toti Marinescu – redactor şef la PRO FM, Mateescu Anca – nu mai ştim, Moisescu Alexandru (Andi) – PRO TV, Nahoi Ovidiu -redactor-şef adjunct la Evenimentul zilei, şef al departamentului de politică internă, Nistor Cristina – jurnalistă la radio Contact, Preda Cătălin Alexandru – a lucrat pe la Guvern, nu mai ştim, Corina Rădulescu Sandra – PRO TV, Singer Cristian – cu-ale lui, Liviu Zamora – producător muzical la Antena 1.

Advertisements
Comments
 1. Fabian says:

  Super fain serialul asta… Mai stii cind venisem cu “Ramones” la voi si, in plina vara, ai difuzat “Merry Christmas”? Sint atitea de povestit…

 2. tadaaaaaaaa says:

  descoperisem acum ceva vreme cateva fragmente din cartea ta si le-am citit pe nerasuflate 🙂
  poate vali ar merita un capitol aparte. mi-a fost tare drag omul asta!
  ma bucur ca te-ai intors in radio 🙂 break a leg! 😉

 3. Maria says:

  Mateescu Anca e realizator la Radio Romania Cultural, colega de vreo 15 ani cu mine, cea careia pe vremea aceea i se spunea Metalca si care isi “pierdea” noptile pe la emisiunile tale. Salutari, Diana, ma bucur ca pot sa rememorez alaturi de tine vremurile in care ma indragosteam de radio.

 4. Diana Singer says:

  Metalcaaaa! Nici nu-ti imaginezi cit ma bucur sa te reintilnesc dupa atitia ani! Deci tot la radio ai ajuns, eh? Salut-o si pe Anca din partea mea, poate mai reeditam cindva emisiunea horror:)

 5. Maria says:

  Eh, radioul asta e boala grea, daca te-a prins microbul nu mai ai scapare:D Si eu ma bucur ca mai vorbim, am tot citit amintirile tale acum ceva vreme, dar pe atunci parca nu aveai blog . O sa-i transmit Ancai salutarile cu prima ocazie. Si zi asa, faceati emisuni horror? Nu de alta, da’ acum e femeie serioasa, n-ai zice 😀 Bine, la prima vedere si la ce emisiuni fac acum ai zice si de mine ca-s femeie serioasa ;). Te pup si o sa te tot vizitez de acum inainte.

 6. Maria says:

  Am uitat sa-ti mai spun ca pana acum vreo luna pentru emisiunea mea lucra si Liviu Zamora 🙂 Cel care era la pupitru cand am calcat eu pentru prima data in viata mea in radio, la emisiunea lui Toti. Acum Liviu colaboreaza tot la noi la Radiodifuziune pe la emisiunile muzicale.

 7. Diana Singer says:

  @Maria-deh, pai citeste cartea sa vezi ce ispravi facea Ancutza 🙂 cum ii enervam pe aia de la Fun cind ne-au dat aceeasi frecventza cu ei.
  hai sa continuam discutia pe mail, sa nu monopolizam blogu cu ale noastre 🙂 diana@dianasinger.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s