050 – Radio & Showbiz: Trupa Iris

Posted: July 17, 2008 in Cartea Radio & Showbiz

Asta cu băutura era o mare şmecherie. De la artist la om de rând, arta nu ieşea neunsă! În Modern ştiu că l-am avut odată invitat pe Cristi Minculescu, de la Iris. Numai el singur, fără trupă, l-am invitat să mai povestim. N-am avut bani de alcool, dar a venit el cu o sticluţă de vodkă şi ne-am pus pe povestit. La început a fost discuţie serioasă, am avut şi invitaţi prin telefon, care-au vorbit, ca de obicei tare frumos de Iris. În cea de-a doua oră de emisiune însă, Cristi o luase atât de tare pe „ulei” că spunea întruna :”Vă iubesc pe toţi, fanii noştri, cei mai minunaţi fani din lume ai trupei Iris, vă iubesc! Vă iubesc pe toţi. Vă mulţumim, vă mulţumim, vă iubesc din tot sufletul”. Frate, da nu-l mai puteam opri cu iubitul ăsta de fani! Şi uite-aşa a ţinut-o tot restul emisiunii, noroc cu DJ-ul de noapte, care-a venit să întrerupă potopul de mulţumiri. Să nu credeţi însă că Minculescu era beat! Nici vorba! A plecat acasă pe picioarele lui, ca un gentleman. Doar cu mulţumirile a avut el treabă, hehe.

Am fost alături de Iris şi la aniversarea lor de 15 ani şi-a fost bestial, s-a ţinut la Sala Polivalentă din Bucureşti spectacolul şi-am făcut tone de ştiri despre asta. Aveam un adevărat fix cu bootleg-urile pe atunci şi ştiu că înregistram tot ce prindeam în concert aşa că am difuzat o grămadă de concerte în stilul ăsta. Se auzea ca naiba, dar cine putea să-mi scoată fixaţia din cap? Mă fascinase faptul că Newsteed de la Metallica cumpărase toate bootlegurile formaţiei, făcea colecţie, aşa c-am zis c-o fi ceva cu chestia asta. Aţi observat c-acuma nu se mai fac bootlegs? De ce oare?

Reântorcându-mă la Iris nu pot să spun decât că toţi sunt nişte băieţi minunaţi, da, da, inclusiv omu’ care crede că Burebista a fost nevasta lui Decebal, hahaha. Am fost şi la concertul lor de 20 de ani, tot de la Polivalentă. Pe atunci eu lucram în tembeliziune, la ştiri şi-am făcut un reportaj la repezeală, că trebuia sa fug repede cu el, sa intre pe post în aceeaşi seară, la jurnal. Anul ăsta însă, când aniversează 25 de ani nu cred că ma mai duc, deşi, nu ştiu, să vedem. Vine şi Uriah Heep. Aţi văzut clipul cu „Lady in Black”? Excelent Minculescu, dar solistul de la Uriah e departe de original…

Tot prin perioada aia au început să-mi placă şi Sarmalele Reci. Trupa zic, hehehe. Mă duceam la concertele lor ţinute prin tot felul de săli obscure şi-i chemam des la emisiune. Pe urmă am tras şi câteva piese în studioul nostru, am făcut un unplugged (primul din România!) şi o caseta live, pe care o mai am şi acuma cred. Marfă de marfă! Până şi în ziua de azi îmi place trupa asta, căci „viaţa mea, e-un şpriţ de vară…”. Şi ce dacă nu mai sunt aceeaşi membri? Ei, nah!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s