045 – Radio & Showbiz: De ce sa-mi fac io reclama breh?

Posted: June 4, 2008 in Cartea Radio & Showbiz

Între timp, la Bucureşti treaba cu banii nu era prea roz. Şi ştiu că am cam trăit din banii de la Cluj şi Suceava multă vreme, până când Klinger a decis că banii din filiale trebuiesc reinvestiţi în… filiale. Aşa că n-a mai plătit salariile, căci n-avea de unde, Bucureştiul câştiga slab de tot, culmea, deşi aici erau cele mai multe firme. Pe vremea aceea să aduci bani în radio însemna să te cam milogeşti pe la un patron sau altul. Nu existau sondaje de opinie, rating şi altele, iar patronii habar n-aveau ce-i aia publicitate şi de ce ar trebui să cheltuie vreun ban pentru ea. Îmi amintesc că am întrebat-o odată pe directoarea de la fabrica de ciorapi Adesgo, dacă nu vrea să facă publicitate la noi şi mi-a răspuns:”Pentru ce? Că eu îmi vând marfa foarte bine, n-am nevoie de publicitate!” „Si Coca Cola îşi vinde marfa foarte bine, i-am raspuns şi totuşi îşi face reclamă”, dar cred că n-a înţeles nimic. Altă dată am fost la patronul unui mare magazin şi până la urmă l-am convins să investeasca nişte bani, dar tare greu mi-a fost, parcă şi-ar fi rupt din suflet, hehe. În orice caz, de-atunci mi-am promis solemn că n-o sa lucrez niciodată în vânzări, deşi toată viaţa am avut de negociat câte ceva.

Treaba cu neplata salariilor a fost momentul în care s-a rupt filmul pentru majoritatea angajaţilor şi acţionarilor din radio, însă şi despre acest lucru am să povestesc mai încolo.

La Cluj totul se pusese pe picioare în doar câteva luni. De câte ori mergeam în vizită mai găseam câte un aparat nou în studio şi la producţie. Eram tare mândră şi la fel de mândri erau şi clujenii mei. Ba eu chiar mi-am adus şi o sumedenie de colegi, să vadă minunea! Curând au început chefurile şi balamucul de „ce frumoasă-i viaţa în radio” şi pe acolo, dar în general a fost OK.

Oamenii s-au pus pe treabă şi pe studiu, au început să ia jurnalistica în serios. Ba chiar unii şi-au schimbat şi viaţa. Prietena mea, Fulga Dumitrescu de exemplu a fost atât de încântată de ideea asta cu mass media că s-a mutat la Bucureşti, să fie… în inima problemei! Nu ştiu de ce însă, n-a lucrat la Uniplus, ci la 2M Plus, postul nou deschis al Tele7abc (al carui acţionar principal era pe vremea aceea Marcel Avram), la care lucra şi Teo Trandafir. Acum postul se numeşte Activ FM, dacă nu mă înşel.

Ce nebunie a fost şi cu radioul ăsta. Au investit o grămadă de bani în aparatură şi în mobila fancy şi au angajat pe cele mai bune salarii tot felul de oameni, vedete şi necunoscuţi. La început radioul acesta s-a vrut mai ceva decât PRO FM-ul sau cel puţin la fel de elitist, însă atunci când n-au mai fost bani s-a ales praful. În schimb a creeat vedete, vezi Teo şi Mircea Badea. Cine bănuia unde vor ajunge?

Cred că românul s-a născut ziarist…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s