023 – Radio & Showbiz: Fenomenul Piata Universitatii

Posted: July 7, 2007 in Cartea Radio & Showbiz

Adevărul era însă foarte simplu: am fost întotdeauna de partea manifestanţilor din Piaţa Universităţii, altfel nu stăteam să ne rupem gâturile, cu microfoanele pe geam, nu?! Dar nu ne plăcea Liga Studenţilor, pur şi simplu! Nu ne dădusera nici-un ban şi nici vreun alt sprijin n-am primit din partea lor. Munceam zi şi noapte în radio, pentru postul pe care la un moment dat s-au trezit să-l revendice. Nici-un act de donaţie foarte clar şi legal nu aveau şi asta din vina vremurilor pe care le trăiam, cine se gândea la acte imediat după Revoluţie? Cât despre Bazil, el a lucrat o vreme în radio, ştiu c-am fost împreună să facem un reportaj la o fabrică de încălţăminte. Pe urmă nu ştiu ce s-a întâmplat cu el, că nu l-am mai vazut prea des pe acolo. Cât despre înregistrările lui din Piaţă nu ştiu cine nu a fost de acord să le transmită, că toată ziua bună ziua numai declaraţii difuzam.

Dar iată ce scria un alt ziar la vremea aceea: “Pe 11 ianuarie, staţia de radio adusă de la Paris a început să emită în Universitatea bucureşteană. S-a facut un prim protocol de acord cu Liga Studenţilor. Denumirea postului: UNI FUN RADIO. Neavând aprobare, staţia a funcţionat ca post pirat până în luna mai.

În aprilie începe fenomenul Piaţa Universităţii.Uni Fun se implică, difuzând ştiri şi transmiţând direct din piaţă.

Cu o săptămână înaînte de alegeri, echipa de emisie intra în conflict cu Liga Studenţilor. Astfel, posibilitatea că Liga să aibă la dispoziţie o staţie de RADIO GOLAN s-a spulberat. Pe de altă parte cei de la Uni Fun au pierdut un sediu şi au fost nevoiţi să întrerupă emisia. Timp de 5 zile, sediul Uni Fun-ului a fost în parcul Ioanid. În urma publicităţii care i s-a făcut atunci, Uni Fun-ul, având de acum renumele de post de radio fesenist a obţinut cu trei zile înainte de alegeri semnătura domnului Petre Roman pe autorizaţia de funcţionare. Datorită abilităţilor reprezentantului staţiei, domnul Petre Roman a acceptat ca Fun Radio să difuzeze ştiri “neutre din punct de vedere politic”.

Defapt, sediul Unifan a fost timp de 9 zile în Parcul Ioanid. Acolo ne strângeam ca să mai ţinem legătura unii cu alţii, cât timp nu emiteam şi ca să hotărâm ce este de făcut. Soluţia a fost Hotel Dorobanţi. Emiţătorul îl furaseră de la Ligă, Gabi Stoian şi Ligia Marin, aşa că aveam cu ce să ieşim din nou “în lume”. Vedeţi ce viaţă de artişti am avut (că să nu zic circari)?

Ne-am tot mutat din hotel în hotel. Iar noaptea petreceam şi ziua dormeam, hehe, cei care n-aveam de făcut matinalul!

Advertisements
Comments
 1. Eduard Tric says:

  Salut ,
  Am fost si eu in conducerea Ligii la vremea respectiva , nu am urmarit indeaproape detaliile cu postul de radio ca era treaba multa la vremea respectiva cu ajutoarele umanitare si cu relatiile internationale, dar din cite tin minte , suportul si simpatia fata de post au fost totale, cel putin in ceea ce ma priveste. Din cite tin minte i-am primit prin ianuarie sau februarie la Liga pe niste tineri reprezentind un sindicat studentesc francez de dreapta, UNI , apoi a urmat donatia. Venisera ca mai toate sindicatele studentesti din Franta si Coreea de sud , explicaind politizarea miscarilor studentesti in tarile respective si exprimind neintelegerea lor fata de atitudinea nostra vizibil apolitica .
  E bine ca iti aduci aminte de atitea detalii, e vorba de versiunea online a unei carti tiparite ?
  Cu salutari ,
  Eduard

 2. Diana Singer says:

  da Eduard,
  este vorba de cartea “Radio &Showbiz” aparuta doar pe net. as dori sa invit si cu aceasta ocazie pe toata lumea care are amintiri legate de radio, din acea perioada, sa-mi scrie la dialdy@yahoo.com

  numai bine!
  Diana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s