022 – Radio & Showbiz: Cine a furat radioul?

Posted: July 6, 2007 in Cartea Radio & Showbiz

În acest moment, pentru că situaţia luase din nou o întorsătură gravă le-am cerut să ne dea nişte declaraţii.

Au refuzat, deşi i-am rugat să spună în faţa unei camere de luat vederi cu care s-au filmat de altfel o parte din aceste neplăcute evenimente, cum califică ei acţiunea lor. Unii dintre ei recunoscuseră că materialele trebuiau duse acasă la Radu Pârlog, şef disc jokey la Uni Fun, iar alţii au declarat că postul trebuie să emită de acolo….A existat tot timpul temerea că funcţionarea postului de radio în interiorul Universităţii ar putea duce la implicarea lui în cursul evenimentelor din jur. Cuiva îi este frică că pe undele acestui post de radio, cu o rază de acţiune de aproximativ 50 de km, s-ar putea emite unele adevăruri deranjante. Cu studenţii nu este de glumit. Eu personal mă lupt de patru luni de zile ca să bag pe post nimic altceva decât reportajele primite din stradă, nu comentariu politic, ci informare, pentru că singura informare politică cu adevărat veridică consider a fi vocea străzii.

Este de altfel de aşteptat ca studenţii să fie implicăţi în viaţa de zi cu zi a ţării lor, fie ea şi politică. Noi nu considerăm informarea politică altceva decât o atitudine civică absolut firească. Dar ca să revenim la problema noastră trebuie să mai spun că în declaraţiile pe care le-au facut cei de la Uni Fun nimeni nu a pomenit nimic, nimeni nu ştie nimic despre mixer, microfoane, cabluri şi boxe. Nouă ni s-a părut că toată chestiunea era probabil manevrată din culise. Închipuiţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă noi nu-i surprindeam în timp ce cărau aparatura din post şi ne-am fi trezit a doua zi cu sediul complet gol.

A fost o încercare evidentă de a se discredita manifestaţia din Piaţa Universităţii. E de altfel surprinzatoare receptivitatea televiziunii care i-a primit pentru a face declaraţiile pe care le-au făcut , fără măcar să ne consulte şi pe noi. Este evident că postul de radio nu trebuia să funcţioneze în mijlocul evenimentelor din Piaţa Universităţii, pentru că, în caz că se întimpla ceva, să nu poată fi transmisă nici-o ştire direcţă şi imediată. Mai vreau să menţionez că în dimineaţă zilei de 24 aprilie, când oamenii din piaţă au fost bătuţi de poliţie , câţiva dintre ei s-au refugiat aici şi au facut declaraţii pe care postul Uni Fun a refuzat să le transmită. În dimineaţa zilei de 16 mai, poliţia a facut o descindere la faţa locului şi constatând cele întâmplate şi înventariind materialele aflate în postul de radio. Atât doar că între orele 6 şi 10 dimineaţa, cineva a sustras din sediu blocul de emisie.

Aceasta reprezenta ultima noastră şansă de a emite” (articol semnat de Paul Gheorghiu).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s