021 – Radio & Showbiz: Razboiul

Posted: July 5, 2007 in Cartea Radio & Showbiz

Aşadar ei au refuzat să se supună hotărârii LS de a închide postul pentru câteva ore, motivând printre altele c-au adus în acea seară doi tehnicieni, care urmau să facă unele verificări ale aparaturii.

Am coborât cu Sorin în club, unde ne-am consultat cu Marian Munteanu. Am ajuns la concluzia că la ora aceea din noapte nu puteam convoca din nou Conşiliul LS şi că noi trei nu aveam în nici-un caz dreptul de a modifica o hotărâre luată de acesta. În foarte scurt timp ne-am reântors la sediul postului de radio, pentru a le comunică hotărârea defînitivă. Pe holul Faculţăţii de Filologie ne-am întâlnit cu cei 10 membri ai postului de radio. Unul dintre ei, Dan Iliescu, cel care mă acuza de terorism în ziarul Libertatea avea asupra lui un magnetofon Revox şi două boxe, acesta facând parte dintre primele materiale donate de francezi Ligii Studenţilor. În acelaşi timp, cineva dintre ai noştri a venit dinafară şi ne-a informat că în faţa intrării se află două maşini, pline cu aparatura postului de radio Uni Fun. Am trimis de urgenţă pe unul dintre colegi să urce în sediul postului de radio şi acesta a constatat că acolo nu se mai afla absolut nici-un aparat.

Am ieşit în stradă şi am luat câţiva oameni la întâmplare, ca martori. Lucrurile luaseră o întorsătură periculoasă, iar noi putem fi acuzaţi de subiectivism. Vreau să specific, că printre lucrurile sustrase din sediul postului de radio se afla şi aparatura care aparţinea membrilor acestui post, dar pentru aparatura donată de partea franceză, Liga este direct răspunzatoare, fiind aşa cum spuneam, posesoarea acesteia.

Am încercat să-i convingem absolut diplomatic să ducă aparatura ce nu le aparţine la loc. Ei însă au refuzat şi asta pe un ton cât se poate de violent, încercând probabil să ne provoace. În acest moment am hotarât să chemam poliţia. Am sunat la Circă 10 şi am vorbit cu domnul plutonier maior Ioniţă, care ne-a spus însă că nu poate înterveni întrucât litigiul părţilor se întâmpla sub acelaşi acoperamânt. Am înţeles că este o chestiune de procedură. Tot ce putea face poliţia era să înregistreze numele celor de la postul de radio şi numerele de la maşini, asigurându-ne că a doua zi până la ora 16.00 vom avea aparatura înapoi.

Reântorcându-ne la membrii postului de radio, era de-acum miezul nopţii, le-am cerut să ne dea cheia de la pod, acolo unde se afla sediul radioului, dar ei au refuzat afirmând că nu o au. A fost momentul când noi ne-am enervat şi i-am ameninţat că-i vom percheziţiona. Atunci fiecare dintre ei şi-a scos cheile şi le-a pus pe bancă, dar am observat că unul se înroşise la faţă şi ne-am dus direct la el. Bineânţeles c-am gasit cheia podului imediat. O ascunsese în pupitru.

În cele din urma i-am convins să aducă materialele înapoi în postul de radio, le-am inventariat de faţă cu martori, dar spre marea mea surprindere, dintre materiale lipseau exact aparatele de maximă necesiţăte pentru ca postul să poată funcţiona: mixerul, microfoanele, cablurile de emisie, o boxă, material pe care nu l-am recuperat nici până la ora actuală. Numai microfoanele se ridică la o valoare de aproximativ 80.000 de lei. Menţionez din nou că aceste aparate apartin LS.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s