020 – Radio & Showbiz: Al cui e radioul?

Posted: July 4, 2007 in Cartea Radio & Showbiz

Iată însă care era poziţia Ligii, exprimată în România Liberă, în articolul intitulat pompos “Adevărul în legătură cu postul de radio Uni Fun”:

“Pentru elucidarea cazului Uni Fun Radio şi cunoscând deja poziţia membrilor acestui post din apariţia intempestivă la TVR am luat contact cu Liga Studenţilor, cu dl. Bazil Constantinescu, student anul I la Filologie, secţia română-chineză. Iată ce ne-a declarat domnia sa în legătură cu evenimentele petrecute în urmă cu câteva zile: în seara zilei de 15 mai, pe la orele 10.30 am primit o însărcinare din partea lui Marian Munteanu , în numele unei hotărâri a consiliului Ligii Studenţilor, consiliu format din 25 de membri, să mă ocup de reorganizarea postului de radio Uni Fun. M-am deplasat la sediul postului de radio, împreună cu Sorin Drăgan, membru în consiliul de conducere al Ligii Studenţilor şi unul dintre semnatarii hotărârii care spune că, datorită faptului că postul de radio Uni Fun nu are un nivel cultural de ţinută se propune întreruperea provizorie a emisiunilor până la reorganizarea programului său.

Trebuie să menţionez că LS este proprietara de drept a acestui post de radio şi deţine actele de donaţie. Era vorba de o hotărâre scrisă şi semnată de LS, pe care cei de la Uni Fun au refuzat să o recunoască. Între Uni Fun şi Ligă există disensiuni, întrucât ei vor ca postul de radio să fie rupt de Ligă. Ei nu vor să facă informare, ei nu vor să se amestece în problemele curente ale oraşului, pe motiv că “vine poliţia şi ne închide radioul”. Dar nu e vorba de a face politică, ci de a prezenta ştiri şi comentarii oneste în legătură cu evenimentele ce se produc în jurul nostru. Se pare însă că cineva i-a sfătuit să aibe o astfel de atitudine.

Vreau să menţionez că domnul Petre Roman ne-a dat aprobare pentru acest radio, cu condiţia ca el să nu fie implicat în politică, ceea ce nu mi se pare o atitudine democratică, pentru că nimeni nu poate să impună unui post de radio, într-o ţară cu adevărat liberă ce să transmită pe post.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s