019 – Radio & Showbiz: Run baby, run!

Posted: July 3, 2007 in Cartea Radio & Showbiz

Iată ce am declarat noi presei la momentul respectiv:

“Ca urmare a multiplelor variante apărute în presă privind cele ce s-au întâmplat în noaptea de 15 spre 16 mai 1990 la postul de radio Uni Fun, membrii postului de radio se consideră datori să prezinte corect filmul evenimentelor.
În seara zilei de 15 mai la orele 22.00, doi memri ai Ligii Studenţilor, Drăgan Sorin şi Constantinescu Bazil au venit cu o decizie din partea Consiliului Ligii, în care ni se cerea să oprim activitatea postului şi să-l părăsim imediat, pe motiv de incompetenţă profesională şi funcţionare necorespunzătoare.

Deoarece această decizie a fost luată unilateral, fără acordul parţii franceze, personalul prezent în studio nu a fost de acord cu punerea ei în practică.

În urma încercărilor noastre de a transporta cu acordul reprezentantului părţii franceze, aparatura aparţinând firmei FUN RADIO FRANCE, precum şi bunurile personale, Marian Munteanu a declarat că va chema poliţia. În realitate a chemat 15-20 de manifestanţi din Piaţa Universităţii, cu ajutorul cărora am fost sechestraţi, interogaţi, puşi să dăm declaraţii, înjosiţi şi patru dintre noi au fost bătuţi. Un reporter al ziarului Robinson, care a încercat să înregistreze potopul de injurii adresate nouă de Marian Munteanu a fost bătut în mod bestial de liderul Ligii.

Din cei 12 sechestraţi, 3 au reuşit să scape escaladând zidurile Universităţii, ei fiind şi primii care au informat Poliţia.
La orele 16.15, după aproape 6 ore de sechestru am fost eliberaţi.

Cerem pe această cale ajutorul Poliţiei şi al Procuraturii, pentru soluţionarea conflictului şi recuperarea materialelor.”

Advertisements
Comments
  1. radu says:

    ati facut jocul lui iliescu atunci, mama ma-sii de treaba. parca il vad pe bogdan nicolescu smiorcaind-se la tv. v-a cam manipulat tvr-ul. parerea mea!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s