017 – Radio & Showbiz: Liga studentilor si radioul

Posted: July 2, 2007 in Cartea Radio & Showbiz

Liga Studenţilor se supărase prin aprilie 1990 rău pe comuniştii de la guvernare, recte pe Iliescu şi ceilalţi, pe FSN în special, aşa că organiza meeting-uri în faţă Universităţii, până când manifestanţii au ocupat definitiv toată porţiunea situată între Teatrul Naţional şi Universitate, cu stradă cu tot. Circulaţia era blocată, trebuia ocolită toată zona accea dacă vroiai să te deplasezi cu maşina.
Se cânta, se înjurau comuniştii, se ţineau discursuri. Iar deasupra adunării, în cladirea Universităţii eram noi cu postul de radio. De multe ori ne căţăram pe geamuri cu microfoanele Sehnheiser şi transmiteam în direct din piaţă. Era să zburăm de câteva ori din pod în încercarea noastră de a apropia cât mai mult microfonul de vocile celor care participau la meeting. Adevarul era că parc-am fi fost zi şi noapte în carnaval! Mergeai la radio trecând prin mulţime, te întorceai trecând prin mulţime. Până la urmă am reuşit să ne obişnuim atât de tare încât ignoram fenomenul.

Ţin minte însă că într-o frumoasă seară de primavară am primit un anunţ de difuzat pe post, cred că-l găsisem pe mixer, cum că Liga Studenţilor ORGANIZEAZĂ UN CONCERT în Piaţa Universităţii, la ora h. L-am citit aşa cum scria pe bileţel.

După numai câteva minute, în studio s-a produs o adevărată nebunie: pe uşă a intrat Marian Munteanu, liderul Ligii de atunci şi coleg de an cu mine. A început să urle încă din uşă, cu ochii ieşiti din orbite şi cu o figură de om numai bun de internat într-un spital: “cum vă permiteţi să difuzati aşa ceva pe post? Ce, credeţi că în situaţia asta Liga n-are altceva mai bun de făcut decât să se ţină de concerte? Ce-aţi făcut din postul de radio al Ligii? Va dau afară pe toţi” răgea el. “Cine a difuzat anunţul ăsta?”. “Eu”, am răspuns “pentru că a fost lăsat de cineva spre difuzare”. Adevărul este că pe vremea aceea nu ne prea pierdeam noi timpul cu verificarea sursele şi nu exista o persoană care să se ocupe de difuzarea anunţurilor, publicitare sau nu.

Aşa că făceam fiecare cum ne tăia capul şi mai ales făceam reclamă, în special dacă ne ducea cineva gratis cu taxiul, ceea ce se întâmpla frecvent, doar eram de la radio, nu?!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s