016 – Radio & Showbiz: Andrei Partos

Posted: July 1, 2007 in Cartea Radio & Showbiz

Despre trupe şi artişti o să povestesc ceva mai încolo, căci “Dialog Rock” a făcut carieră, nu glumă. L-au programat toţi şefii de DJ de atunci înainte, printre care m-am numărat şi eu la un moment dat.

Şi cum spuneam am inventat prima mea emisiune şi invitam tot felul de artişti care mai de care. Mă luase rău flama concertelor şi participam la toate conferinţele de presă. Un pic mai târziu am scris şi pentru o revistă muzicală, “Pop Rock & Show” se numea parcă, revista lui Andrei Partoş pentru care numai el ştie cât s-a luptat, s-o menţină în viaţă.

Andrei a fost şi este în continuare un om extraordinar, un Leu care-şi poarţă mândru talentul de gazetar şi om de radio. La un moment dat a fost unul dintre invitaţii permanenţi ai emisiunii “Dialog Rock”. De fapt era singurul care lucrase într-un radio comunist şi despre care eu credeam că poate susţine cu succes o emisiune la un post de radio independent. Am fost împreună şi la un concert sau două în Ungaria şi am scris o groază de lucruri despre ce-am vazut acolo.

Cel mai tare ne-au entuziasmat Guns N’ Roses, cred. Totuşi, n-am uitat niciodată de articolul lui din ziarul “Ţara” în care făcea praf şi pulbere festivalul “Funrock”, organizat de mine şi Fun Radio. “Când constaţi că este un festival concurs cu majoritatea trupelor de “hard”, “heavy” sau “thrash” (“a ciomagi, a bate rău, a burduşi- din “English- Romanian Dictionary” – Editura Stiintifică şi Enciclopedică, Bucureşti, 1984) nu te prezinţi dacă abordezi “new wave”, “rock progresiv” sau “techno-pop”. Nici rock-ul de avangardă nu avea cum să-şi găsească adepţii în acest context!” scria Andrei. Viitorul l-a contrazis, dar pentru vremea aia mergea, oricum, asta credea şi publicul, că genurile trebuiesc separate într-un concert, chiar dacă fac parte din aceeaşi tulpină.

În afara emisiunilor mai aveam câteva programe cum se nimerea, majoritatea de noapte, programe în care prezentam ce muzică mă tăia pe mine capacul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s