011 – Radio & Showbiz: Ce cauta asta aici?!

Posted: June 26, 2007 in Cartea Radio & Showbiz

De ştiri m-am săturat când am ajuns la concluzia că poţi să te exprimi mult mai bine la DJ. Aşa că l-am rugat pe “şeful de DJ” (am încheiat citatul) să mă ia la el în department. Nu prea a vrut la început, dar până la urmă a fost OK. Nici acum nu mai ştiu de ce nu vroia. Ştiu însă că DJ-ii erau deja mici vedete şi cam greu puteai să te lipeşti de ei, mai ales dacă erai şi fată. În fine, cumva am reuşit să ma fac DJ!

Oamenii începuseră deja să aducă muzică de-acasă, ba chiar şi scule. Doamne, n-o să-l uit niciodată pe Sandu Alexandru (cu siguranţă cel mai bun dintre noi), cum chiuia prin studio, într-o microfonie crâncenă (dar cui îi păsa!), pe”The Look” a grupului Roxette. Venea mereu cu discurile proprii (fusese DJ într-o discotecă), iar emisiunile lui erau că… festivalul berii! Apropos de bere, se beea enorm în radio atunci. Aproape obligatoriu. Dimineţa era oribilă pentru cel care îl schimba pe DJ-ul de noapte. Duhnea în studio ca la birt, iar mucurile de ţigară impodobeau decorul şi mai rău.

Au fost o grămadă de scandaluri şi pe tema asta, dar degeaba. Adevărul este că emisiunea parcă nu “curgea”, parcă n-aveai nici-un chef de ea fără stimulente. Iar gândacii de post, care-şi petreceau noaptea în radio, fie din proprie iniţiativă, fie că-i chema DJ-ul aveau grija să nu ramâi fără “ambrozie”. Ce mai chefuri se făceau atunci! Destrăbălare în toată regula. Uneori dădea bine pe post, alteori, nu. Dar cui îi păsa?

Cel mai enervant lucru cu putinţă era că atunci când “erai pe post”, în studio intra cine vroia. Dădea buzna, pur şi simplu. S-a fabricat o instalaţie dint-un bec şi o carcasă vopsită în roşu şi de câte ori deschideai microfonul “instalaţia” lumina, ca să ştie ceilalţi că eşti în emisie, să nu intre. Dar cine ţinea cont de asta? Nimeni! Îmi amintesc că odată (aveam sediul în hotel Dorobanţi pe vremea aceea) a intrat în studio un tip înalt, între doua vârste, cu ochelari şi îmbrăcat la costum. Cam ciudată figură, mi-am spus. “ce naiba caută ăsta aici?” şi i-am zis politicos să şteargă putina. Am aflat mai târziu că era un tip de la BBC, cu un nume ciudat, Mititelu parcă, directorul secţiei de limba română. Păi la BBC aşa faceţi, intraţi în studio când vă taie pe voi cheful? Huuuuooo! În fine, a ieşit până la urmă, cred c-a înţeles, că doar vorbea româneste, mititelu, hehehe.

Daniel Klinger şi Cristi “Tehnicu” au fost însă maeştrii aducerii mele la exasperare. Dani era directorul postului, iar Cristi era de la “tehnic”, că de-aia i se şi spunea Cristi “Tehnicu”. Mereu aveau câte o inovaţie de făcut, descopereau ei ceva, cel puţin Klinger era omul cu o sumedenie de idei pe zi. Reparau mereu ceva şi îmbunătăţeau studioul non-stop. Când îi vedeam c-apar (şi nu ştiu zău cum mă nimereau numai pe mine pe post, de parcă era un făcut) căutam teancul de CD-uri s-arunc după ei.

Cristi săracu n-avea nici-o vina, Klinger era capul răutăţilor, dar urlam la amândoi din toţi rărunchii.

Advertisements
Comments
  1. Claudiu says:

    Am gasit intamplator acest site. L-am cunoscut pe Sandu Alexandru in 1992, pe cand era DJ la Mondy in Neptun (fostul restaurant Parhova). Pe vremea aceea aveam 13 ani. Tipul era un adevarat profesionist. Era una dintre putinele discoteci unde ascultai ultimele noutati, iar sa intri intr-o discoteca in Romania in ’92 si sa asculti Dr Dre – “Nuthin’ But A G. Thang” sau “Let me Ride”, era ceva rar. In fine, ascultam muzica neagra, la fel ca si acum de altfel, si era greu sa faci rost de vreun album sau single, mai ales “ciudatenii” de genul Public Enemy sau RUN DMC. Dar se intampla cu Sandu. Un tip super jovial, implicat si extrem de pasionat de ceea ce facea. Atunci erau vremurile de pionierat, anii de inceput, ani ce imi vor ramane mereu in memorie ca fiind cei mai frumosi ani! Nu mai stiu ce a facut Sandu, insa daca va citi acest post il salut si-i transmit toate cele bune.

  2. fili says:

    Cristi “Tehnicu” caruia i se mai spunea si Cristi “Putehnicu” 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s