007 – Radio & Showbiz:Pentru mine, jurnalistica era un lucru (prea) serios!

Posted: June 22, 2007 in Cartea Radio & Showbiz

Am stat câteva luni bune la ştiri. La un moment dat ajunsesem şi redactor şef, funcţie extrem de greu de îndeplinit, mai ales în condiţiile date. Mi-o amintesc şi acum pe Codruţa Florescu, care lipsea de la ştiri ba că avea examen, ba că trebuia să meargă la dentist. Trasă cu cheia cum eram, ştiţi voi, genul acela pasionat de ce face şi care vrea să-i mearga treba bine la milimetru am zis c-o dau afara dacă mai lipseşte. S-a supărat rău cred atunci, deşi aveam să devenim prietene bune mai târziu.

Dar aşa eram eu: trebuia ca totul să fie făcut cu pasiune, după ceas, totul să iasă mai mult decât perfect. Vroiam seriozitate şi ceream oamenilor să muncească mult. Cred că mă închipuiam într-o agenţie internaţională de ştiri sau la CNN. Nu ştiu unde mă credeam, dar în orice caz, pentru mine jurnalistica era ceva serios. Greşeala mea, sau ce păcat că nu m-am pastrat pentru vremurile în care meseria aceasta era să devina “pe bune” şi să fie răsplătită corespunzator. Aşa am fost eu, mereu defazată, mereu prea serioasă când nu era cazul.

Am uitat multe lucruri din acea perioadă, dar nu voi uita niciodată cum tremura Elena Lulea înainte să intre în emisie. Ştiu că i-am spus atunci că lumea nu stă în faţa aparatului de radio aşteptând să audă bâlbe, ci să audă ştiri şi că nimeni nu va fi pregătit să-i numere ei bâlbele, că nu ăsta-i scopul ascultatorului. Se pare că am convins-o, deoarece în curând şi-a intrat în rol. Mai târziu avea să aibe propriile ei emisiuni de divertisment şi cred c-a uitat complet cum a început.

În mod asemănător a intrat în emisie şi cineva care avea să facă o adevarată carieră de jurnalist la PRO FM şi la agenţia lor de ştiri, Mediafax. Se numea Mihai Simionescu, dacă nu ma înşel. Eu eram deja DJ atunci şi de câte ori apărea în faţa pupitrului să prezinte ştirile, parcă îl călcase trenul! La început l-am tot încurajat, pe urmă făceam mişto de el. Nu ştiu care dintre aceste două atitudini l-a motivat. Era un băiat de zahăr Mihai, genul calm şi săritor, genul liniştitor, dar în acelaşi timp parcă puţin cam nesărat. Oricum, genul despre care nu se va vorbi niciodată de rău, pentru că era “calumea” şi încântător în atitudinea lui.

Cu ştirile s-a pus până la urmă bine la punct şi a facut carieră, ceea ce sinceră să fiu nu credeam.

Advertisements
Comments
 1. mihai s says:

  Buna Diana,

  Am gasit site-ul tau si mi se pare foarte interesant. Am fost si eu in anii aia, am fost colegi o perioada, am lucrat la stiri. Am vazut ca scriai despre mine ca eram cam nesarat…..in fine, asta e opinia ta. Imi amintesc de zilele de joi, cand se difuza Dallas la TV si se oprea orice activitate in radio sa ne uitam la serial. Ce vremuri!

  Numai bine
  Mihai S.

 2. Diana Singer says:

  daca esti Mihai Simionescu sper ca ai observat ca am scris si lucruri bune:))
  oricum, daca ai amintiri din acea perioada please scrie-le si trimite-mi-le la dialdy@yahoo.com
  as dori ca toata lumea care a trrait acele vremuri sa completeze cartea.

  multumesc mult si abia astept vesti despre tine!

  Diana

 3. RR says:

  Astazi, Radu Campeanu a decedat in Franta la varsta de 94 de ani.

  Puteti ascuta aici un fragment dintr-o emisiune a Dianei Singer din data de 22 mai 1993 in care invitat era Radu Campeanu.

 4. Diana Singer says:

  imi pare rau sa aud. Dumnezeu sa il odihneasca. Am fost un mare fan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s