004 – Radio & Showbiz: Dj Z, Dj Marmelada:)

Posted: June 21, 2007 in Cartea Radio & Showbiz

Mai târziu francezii ne-au făcut cadou şi nişte ID-uri personale şi de câte ori intram în emisie le difuzam cu mândrie. Unii dintre noi am fost şi botezaţi, molipsindu-ne mai apoi de vocabularul DJ-istic. Astăzi auzi întruna de DJ Vasile, DJ Grunge, DJ Marmeladă, etc. Pe atunci însă nu eram obişnuiţi cu astfel de denumiri, iar “DJ Z” ni s-a părut o mare găselniţă, deşi cam ciudată la început. Oricum, aşa i-a ramas numele lui Cristi Gherguş, nume pe care cu chiu cu vai mi l-am amintit acum. De obicei îi spuneam “Zetone”, “Zâule” şi cum mai apucam. Îmi amintesc de el ca de-un tip volubil, gata de glume în orice moment şi mare gurmand, cred. În orice caz, un tip de nota 10, de care-mi voi aminti mereu cu mult drag. Dacă vrei să te sinucizi ar trebui să-l cunoşti, ca să-ţi piară cheful!

Mie mi-au facut un ID cu propriul nume. Suna metalizat cumva şi dădea bine pe “intro-uri”. Îmi plăcea şi aveam să-l folosesc, ca toţi ceilalţi, în exces…

Francezii ne-au dădăcit vreo trei luni de zile şi aveau să mai vina, periodic. Le plăcea, căci stăteau la hotel, era viaţă bună aici, cu câţiva franci cumpărai orice. Nu că acum ar fi altfel, deşi 10 franci s-au facut 100!
Ce mai ţin minte din primele zile este că apăreau în radio tot felul de reporteri de la ziare şi reviste din străinatate, să ne întrebe ce credem despre Revoluţie. Eu am zis mereu că a fost o farsă şi m-au citat.

Ca să vă faceţi o idee despre cum arăta postul de radio imaginaţi-vă un coridor lung ce dădea în două săli: secretariatul, o încăpere mică, ce arăta cam ca un fel de vestiar, cu un dulap din fier şi o masă (da, da, ca la puşcărie, hehe), plus o sală mare de cursuri, în care se aflau câteva scaune şi mesele pe care tronau mixerul, microfoanele şi cele două magnetofoane. Pe pereţi erau două table pe care scriam cu cretă grila de programe şi numele celor care trebuiau să intre în emisie.

Pe jos-cafeaua şi bunătăţile de la prietenii noştri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s